Food·Recepten

Vegetarisch stoofpotje

De tijd van de stoofpotjes is er weer. Heerlijk een stoofpotje op een koude winterse dag. Dat is pas genieten. Vandaag deel ik een vegetarisch stoofpotje met jackfruit. Dit recept is binnen een halfuurtje klaar, ideaal na een lange school/werkdag. Ook is het nog eens lekker gezond en kan je extra maken om in te vriezen voor later.

Je kan het stoofpotje ook maken met kip, rundvlees of vis. Onthou wel dat rundvlees wat langer duurd. Kip en vis is ook lekker snel klaar. Hoe je dit heerlijke stoofpotje maakt lees je hieronder in het recept.

Ingrediënten

 • 300 gram japanse wokgroente
 • 100 gram jackfruit (uitgelekt)
 • 2 teentje knoflook
 • 1 el tomatenpuree
 • 50 ml rode wijn
 • 100 ml bouillon
 • 1 el zwolsche stoofkruiden (jonnie boer, euroma)
 • 1 tl gerookte paprikapoeder
 • Bloem om te binden
 • Olie/boter om in te bakken
 • Rozemarijn

Jackfruit kan je in de supermarkt vinden of als je een toko bij je in de buurt heb daar. Kijk goed dat je bij de toko kiest voor de Jackfruit in Brine. Bij de toko is het een stuk goedkoper.

Bereiding

Hak de knoflook fijn en verhit een el olie in een wok. Fruit hierin kort de knoflook en voeg daarna de Japanse wokgroente toe. Bak dit voor ongeveef 3 minuten en voeg daarna de uitgelekte jackfruit toe.

Na ongeveer 2 minuten voeg je de tomatenpuree, kruiden, wijn en bouillon toe en laat dit voor 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken. Bind het geheel eventueel nog met een beetje bloem voordat je het gaat serveren. Zo krijg je een dikkere saus.

De stoof is heerlijk met rijst, noedels, aardappelpuree, frites, couscous, brood of wraps. Een extra tip van mij: bak je wraps in een droge pan even knapperig en breek/ snij deze daarna is snukjes. Zo hebben je gezonde tortilla-chips om je stoof mee te eten.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel kookplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s