Food·Recepten

Snelle Pad Thai met de vegan stukjes van Peasmaker

Het is weer tijd voor een review en dit keer review ik weer een vegan product. Er is namelijk steeds meer vraag naar vegetarisch en vegan eten en ik ben ook zelf nieuwsgierig naar nieuwe vegan/ vegetarische producten. Laatst kreeg ik een pakketje van Peasmaker met Peas maker stukjes. Dit is een vlees/visvervanger.

De Peas Maker Stukjes zijn makkelijk en snel te bereiden en zitten proteïne en vezels. Iets wat ik vaak mis in vleesvervangers. De meeste vleesvervangers zijn gemaakt van soja of bevatten zo weinig eiwitten, dat je het geen vleesvervanger mag noemen. De Peas Maker stukjes zijn gemaakt van gele erwten en tuinbonen. Een voordeel is erwten en tuinbonen een lage ecologische voetafdruk hebben. Het is dus ook nog eens goed voor de planeet. Bij het verbouwen van deze gewassen is namelijk veel minder water nodig dan bij dierlijke eiwitbronnen of sojabonen. Dit klinkt allemaal top, maar is het ook lekker? Dat is toch wel het belangrijkste. Het kan wel goed voor de planeet zijn en gezond zijn, maar het moet ook lekker zijn. Dit heb ik natuurlijk voor jullie getest.

Disclaimer: Ik word niet betaald voor deze blog, ik deel mijn eerlijke mening. Ook zal ik delen wanneer ik iets niet lekker vind of wat ik niet goed vind.

Het gebruik

Zoals ik al op de site las, is het snel en makkelijk te bereiden. Nou dat kan je wel zeggen, want binnen 10 minuten waren ze klaar. Je doet de gewenste hoeveelheid stukjes in een schaal (25 gram per persoon), giet er kokend water over en laat dit 5 minuten wellen. De stukjes giet je af en dan zijn ze klaar voor gebruik. Het enige wat je dan nog hoef te doen is het kort mee bakken met je gerecht. Nu zal je wel denken, 25 gram maar. Klinkt heel weinig, maar door het wellen worden de stukjes groter en zwaarder in gewicht.

Ingrediënten en voedingswaarde

Ingrediënten: erwteneiwitconcentraat (79,8%), tuinboneneiwitconcentraat (19%) en zout (1,2%).

VoedingswaardenPer 100 g
Energie339 kcal / 1428KJ
Vet 4,1 g
– Waarvan verzadigd0,9g
Koolhydraten15 g
– Waarvan suikers2,9 g
Voedingsvezels15 g
Eiwit53 g
Zout1,2 g

Zoals je al ziet, weinig ingrediënten. Dat vind ik super, geen onnodige toevoegingen. In veel vleesvervangers zit veel zout, wat de vlees vervanger ongezond maakt, dat is bij deze stukjes niet. Je gebruikt namelijk per persoon 25 gram en je zal dus ongeveer 0,3 gram zout binnen krijgen. Over de voedingswaarde ben ik heel enthousiast, want het bevat er veel eiwitten, dit mis ik in heel veel vleesvervangers.

De smaak

De stukjes smaken van zichzelf nergens naar. Maar eerlijk gezegd heb je dat met kip, gehakt, etc ook niet. Je moet het zelf op smaak brengen met kruiden of een lekker sausje. Omdat de stukjes zo los niet echt smaak hebben, heb ik de stukjes in een recept verwerkt. Het recept zal ik hieronder ook even delen. De structuur van de stukjes vond ik erg wennen, maar niet slecht. Ze zijn zacht, maar als je ze op hoog vuur in een beetje olie bakt, dan kan je ze krokant maken. (Beetje hetzelfde als met tofu) De stukjes zijn ook iets luchtig vanbinnen en dat vond ik erg lekker.

Ingrediënten

  • 300 gram wokgroente (de Japanse wokgroente zijn het lekkerst #Tip)
  • 25 gram droge Peasmaker stukjes
  • 1 tl sweet brown van Greensweetstevia of 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 tl vissaus
  • 1 el tamarinde
  • 1/2 tl limoensap
  • 1 tl liquid smoke (kan je weglaten)
  • Sla en Maistortilla’s om erbij te serveren
  • evt pinda’s om erbij te serveren

Bereiding

Laat de Peasmaker stukje wellen zoals op de verpakking staat vermeld. Meng ondertussen in een schaaltje de sweet brown, limoensap, vissaus, tamarinde en liquid smoke.

Verhit een wok met wat olie en wok hierin de groente voor ongeveer 3-4 minuten. Voeg daarna de Peasmaker stukjes toe en het sausje. Wok dit voor ongeveer 2 tot 3 minuten.

Bak ondertussen de tortilla’s in een droge pan. Hierdoor worden ze lekker knapperig en heb je zelfgemaakte tortillachips. Je kan ze natuurlijk ook even opwarmen in de magnetron en als zachte tortilla’s eten.

Serveer alles op een bord en lekker smullen!

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel kookplezier!

2 gedachten over “Snelle Pad Thai met de vegan stukjes van Peasmaker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s