Food·Recepten

Sticky aubergine met noedels

Een tijdje terug vond ik een seaweed pasta met een 35% kortingssticker bij de Albert Heijn. Als ik iets met korting zie, word ik gelijk getriggerd om het te kopen en dat gebeurde dus ook. De pasta ging mee naar huis en belandde in mijn voorraadkast, niet wetende wat ik er eigenlijk mee moest. Nou stond ik gisteren voor de voorraad kast, niet wetende wat ik moest maken voor mijn avondeten en besloot ik om deze seaweed pasta te gaan proberen.

Van te voren had ik niet echt een idee over hoe seaweed pasta zou smaken. Ik ken natuurlijk de smaak van nori, daar hou ik van, maar of dit hetzelfde was? Ik heb de pasta bereid zoals op de verpakking. Op de verpakking staat ok de je het beste de pasta kan weken voor dat je het gaat gebruiken, omdat er een hevige zeelucht aan zit. Nou dat klopt, toen ik de pasta ging weken, kon je dat goed ruiken. Ik was bang dat dit ook in het gerecht terug te proeven was, maar gelukkig verdween die geur en proef je er niks van. Bij de pasta heb ik een soort van sticky aubergine gemaakt. Dit heb ik al bij verschillende foodbloggers voorbij zien komen en ik was er erg nieuwsgierig naar. Ik heb het recept wat eenvoudiger gemaakt dan dat ik overal voorbij zag komen, want ik hou van makkelijk en snel. Maar genoeg gepraat over de seaweed pasta, anders lijkt het nog alsof dit gesponsord is. Snel door met het recept hieronder.

Ingrediënten

 • 30 gram ongekookte seaweed pasta (of 70-75 gram gewone noedels)
 • 150 gram aubergine
 • 200 Japanse wokgroente
 • 35 ml oestersaus
 • 15 ml sojasaus
 • 1 tl sweet brown Greensweetstevia (of bruine basterdsuiker)
 • 1 tl uienpoeder
 • 1/2 tl Knoflookpoeder
 • 1 tl Sambal (voor pittig
 • Scheutje water
 • Evt een beetje arrowroot/aardappelzetmeel of maïzena om een smeuïge saus te maken
 • Liquid smoke (kan je weglaten)

Bereiding

Week de seaweed pasta voor 20 minuten in heet/kokend water. Snij ondertussen de aubergine in blokjes en zet de rest van de ingrediënten klaar.

Verhit een wok met een beetje wok-olie en bak hierin de aubergine. Voeg na 2 minuten de Japanse wokgroente toe. Bak dit samen voor ongeveer 1-2 minuten en voeg daarna de oestersaus, sojasaus, sambal, liquid smoke, sweet brown, kruiden en een scheut water toe.

Wok dit voor 3 minuten en kijk daarna even of de saus dikte naar wens is. Je kan de saus eventueel binden met een bindmiddel zoals aardappelzetmeel, maïzena of arrowroot. Voeg als laatste de geweekte seaweed pasta toe en roer dit even goed om, zodat de pasta ook lekker door de saus zit. En klaar is je heerlijke snelle wok.

Je kan eventueel ook iets van vis zoals kabeljauw, garnalen of zalm toevoegen. Dit heb ik niet gedaan omdat de pasta van zichzelf ook al eiwitten bevat.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel kookplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s