Food·Recepten

Smeuïge chocolade cake

Laatst zag ik een recept met wel een heel bijzonder ingrediënt. Het eerste wat er in mij op kwam was, gatver! Het tweede wat er in mij op kwam was, dat wil ik proberen. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik ben de keuken ingedoken en heb het recept wat aangepast met de ingrediënten die ik in huis heb. Misschien heb je het al tussen de ingrediënten zien staan, maar in deze cake zit groente verstopt. Dat is natuurlijk niet zo raar, dat doe ik namelijk heel vaak. Courgette, biet of pompoen, allemaal erg lekker in een cake.

Maar in deze cake zit zuurkool. Ja je leest het goed. In deze cake zit zuurkool. En nu zeg jij vast ook als eerst “gatver”. Heb ik gelijk of heb ik gelijk? Zelf was ik toch te nieuwsgierig om het te proberen en ik ben blij dat ik het heb geprobeerd. Het is niet echt een standaard cake geworden, maar wel een lekkere smeuïge cake. In de tussentijd heb ik de cake al voor de tweede keer gemaakt en de tweede keer was die nog wat beter, omdat ik er meer cacao in heb gestopt. Het zal dus zijn, als jij dit recept maakt dat je beslag/cake er donkerder eruit zit dan de cake op de foto. Deze foto heb ik namelijk de eerste keer gemaakt.

Ingrediënten

*Met de code TIFFANY krijg je 5% korting op je bestelling bij Koro

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Dit doe je doormiddel van een vel bakpapier op te proppen tot een bal, nat te maken en daarna kan je heel gemakkelijk de cakevorm ermee bekleden.

Spoel eerst heel goed de zuurkool, daarna kook je de zuurkool en spoel je hem weer onder koud water. Laat dit dan goed uitlekken en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Dit spoelen zorgt ervoor dat je geen zure cake krijgt.

Pureer de zuurkool samen met het ei en de amandelmelk tot een gladde massa. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe.

Giet het beslag in de cakevorm en zet hem in het midden van de voorverwarmde oven.

De cake gaat voor 65-70 minuten in de oven. Laat hem daarna eerst 30 minuten afkoelen in de cakevorm en daarna buiten de vorm verder laten afkoelen.

En dan is het tijd om te smullen. Jaja, een cake met zuurkool als ingrediënt. Geloof het of niet, het is echt lekker!

Ga jij dit recept ook proberen? Laat mij weten wat jij ervan vindt.

Veel bakplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s