Food·Recepten

Asperges met hollandaisesaus en rookvlees

Vandaag deel ik nog even snel een extra receptje met jullie. Dit recept heb ik ook pas vandaag gemaakt voor het avondeten. Gelijk na het avondeten achter mijn laptop gekropen om het recept uit te werken en met jullie te delen. Zo enthousiast ben ik over dit recept.

Het is namelijk weer begonnen. Een van de lekkerste tijden van het jaar, namelijk de aspergetijd! Je hebt ze vast en zeker al zien liggen in de supermarkt. In samenwerking met Kroon op het werk stond vandaag de pakketdienst om 15:45 aan de deur met een heerlijk pakket van het Nederlandse Asperge Centrum. In dat pakket zaten natuurlijk asperges uit Limburg, de lekkerste 😉 en ook zat er een fles witte wijn van Barefoot en de plantaardige boter van Flora Plant.

Ik ben dus maar gelijk aan de slag gegaan met een lekker receptje. Het is geen origineel recept, maar gewoon lekker en simpel. Waarom? Omdat asperges al heerlijk smaken van zichzelf. Ik heb er wel een kleine twist aangegeven, maar daarmee heb ik wel de smaak van de asperges behouden. Ik combineer de saus met rookvlees en een makkelijke hollandaisesaus en daarbij serveer ik natuurlijk de lekkerste aardappeltjes uit de oven. Hoe je dit maakt, lees je hieronder in het recept.

Ingrediënten

  • Asperges
  • rookvlees
  • Eventueel wat gewokte prei voor eronder en voor de kleur (mooi voor de foto haha)

Voor de saus

  • 85 gram ​​ongezouten boter
  • 1 eidooier (kamertemperatuur)
  • Citroensap
  • Snufje zout

Bereiding saus

Smelt de boter in een pannetje, maar zorg ervoor dat je het vuur niet te hoog zet en de boter bruin wordt. Giet de gesmolten boter in een maatbeker of schenkkannetje.

Doe de eidooier in een hoge beker waarin ook je staafmixer past. Voeg daaraan een theelepel water, wat citroensap en zout toe. Mix dit met de staafmixer. Als dit goed gemixt is, giet je geleidelijk de gesmolten boter erbij. Blijf tussendoor mixen en giet de boter er heel langzaam bij. De saus wordt geleidelijk aan dikker. Doe dit tot alle boter erin zit en klaar is je hollandaisesaus.

Bereiding asperges

Schil de asperges en haal het onder kantje er vanaf. Snij de asperges doormidden zodat ze sneller gaar zijn. Verhit een grillpan zonder boter of olie. Grill hierin je asperges, ongeveer 4 tot 5 minuten per kant. Als je dikke asperges heb kan dat iets langer zijn. Zorg wel dat je ze niet te lang in de pan houdt, want dan worden ze slap. Het is juist lekker als de asperge nog een beetje bite heeft.

En dan is het een kwestie van serveren. Serveer de asperges samen met de hollandaisesaus en het rookvlees op het bord. Hierbij eet ik het liefst aardappeltjes uit de oven en het recept hiervan vind je via deze link ->Aardappels uit de oven.

En dan hoef je nog maar 1 ding te doen.. Lekker Smullen!

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel kookplezier!

Een gedachte over “Asperges met hollandaisesaus en rookvlees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s