Food·Recepten

Proteinfluff zonder eiwitpoeder

Vorige week plaatste ik al het recept voor proteinfluff met maar 2 ingrediënten. Dit recept bevat 7eiwitpoeder, maar omdat velen geen eiwitpoeder in huis hebben, heb ik ook een recept gemaakt dat geen eiwitpoeder bevat.

Dit recept vind ik zelf nog lekkerder, want deze fluff is niet alleen lekker fluffy, maar ook heel romig. Van deze proteinfluff maak ik ook tegenwoordig mijn ijs. Dat kan met het andere proteinfluff recept niet.

Het maken van deze proteinfluff kost iets meer moeite, maar dat proef je er ook in terug. Hieronder lees je hoe je deze heerlijke romige proteinfluff zonder eiwitpoeder maak.

Ingrediënten

  • 30 gram syrup ik gebruikte die van Myprotein (maar kan je ook vervanger door limonade, maar gebruik dan minder anders wordt het te zoet)
  • 170 ml water
  • 80 gram erythritol van Greensweetstevia
  • 5 gram Xanthaangom deze heb ik bij de Notenshop besteld, maar kan je ook bij Holland & Barret kopen
  • 2 eiwitten

Bereiding

Je begint met het maken van een siroop. Deze heeft een stroopachtige substantie. Met mijn recept krijg je 3 porties siroop. Deze kan je een aantal dagen bewaren, zodat je vaker deze heerlijke proteinfluff kan maken.

Doe in een pannetje de syrup, het water en de zoetstof. Breng dit rustig al roerend aan de kook. Voeg hier de xanthaangom aan toe. Gebruik hiervoor een zeef om zoveel mogelijk klontjes te voorkomen.

Laat dit even pruttelen en dan zie je dat het een stroperige substantie wordt. Haal het pannetje dan van het vuur en verdeel het in drie porties. Laat dit volledig afkoelen.

Nu is het tijd voor de fluff. Hiervoor gebruikt je 1 portie siroop en 2 eiwitten.

Klop de eiwitten in een mixer stijf. Voeg daarna al mixend de siroop toe. Laat dit voor ongeveer 7/8 minuten mixen. En klaar is je heerlijke proteinfluff.

Nu kan je dit zo opeten, maar je kan er ook lekker ijs van maken. Stop het dan in een luchtdichte bak en zet het voor een paar uurtjes in de vriezer. En dan heb je heerlijk romig ijs.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel kookplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s