Food·Recepten

Recept: Stoofpeertjes yoghurttaart

Helaas niet het mooiste baksel, maar wel één van de lekkerste. Dat is ook de reden dat ik toch heb besloten om hem met jullie te delen. Een heerlijke stoofpeertjes yoghurt taart. Een frisse kwarktaart met winterse smaken. Heerlijk om te serveren tijdens kerst, Met een bol speculaas ijs, kaneelijs of vanille ijs.

Ingrediënten

 • 120 gram cannellinibonen (gespoeld en uitgelekt)
 • 1 eiwit
 • 5 gram bakpoeder
 • 10 gram havermeel
 • 15 gram erythritol (Greensweetstevia)
 • 1 tl Stoofpeertjes kruidenmix (GreenGypsySpices)

Voor de vulling

 • 400 gram yoghurt
 • 1 El stoofpeertjes kruidenmix (GreenGypsySpices)
 • 1 grote peer (geschild)
 • 15-20 gram erythritol (Greensweetstevia)
 • 4 gelatine blaadjes

Bereiding

Verwarm de oven voor om 175 graden

Spoel de uitgelekte cannellinibonen goed af en laat ze goed uitlekken. Dan doe je deze in de keukenmachine samen met het eiwit. Mix het totdat er een glad beslag bestaat. Zorg dat er geen stukjes en vliesje bonen meer in zitten, want dat is niet lekker in de taart.

Dan doe je de rest van de ingrediënten voor de bodem erbij en mix dit, tot dat het goed gemengd is. Daarna verdeel je dit over je cake of taartvorm en zet hem in de oven voor 30 minuten. Zorg dat je wel je cake of taartvorm bekleed met bakpapier. Als de bodem klaar is haal je hem uit de oven en laat je hem helemaal afkoelen op een rooster.

Nu is het tijd om de yoghurtlaag te maken. Je begint met het weken van de gelatine blaadjes in een bakje met water.

Snij dan de stoofpeertjes (of gewone peren) in kleine stukjes en doe deze in een pannetje met ongeveer 3 eetlepels water en wat citroensap. Zet dit op het vuur en blijf erin roeren. Zorg dat het meeste water verdampt is en dan kan je de gelatine eraan toevoegen. Voeg de gelatineblaadjes 1 voor 1 toe en zorg dat je ze eerst goed uitknijpt voordat je ze toevoegt. De gelatine blaadjes lossen door de warmte vanzelf op.

Doe in een bak de yoghurt, erythritol en de stoofpeertjes kruiden en meng dit tot een glad geheel. Als alle gelatine goed in opgelost, kan je het stoofpeertjes-mengsel door het yoghurt-mengsel doen.

img_20191014_2000018749122168375748194.jpg

Giet het yoghurtmengsel over de afgekoelde bodem. De bodem heb je dus weer terug in de cakevorm gedaan. En nu is het een kwestie van geduld. (heel lastig, ik weet het) Laat de yoghurttaart voor 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast. (Dit ging bij mij dus fout, waardoor de taart er niet zo mooi uitziet. Na 2 uur wachten had ik namelijk geen geduld meer en mijn maag had zit in een lekker stukje taart.

Maar naar 3 tot 4 uur is de taart goed en kan er lekker gesmuld worden!

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten als je deze taart ook heb gemaakt en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Groetjes Tiffany

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s