Food

Boekenpost Hallo Paleo

Het is tijd voor de tweede Boekenpost op mijn blog. Dit keer review ik het kookboek Hallo Paleo. Dit boek heeft de auteur Willeke Linneman mij laatst op gestuurd.

Eerlijk gezegd had ik nog niet eerder dit kookboek gezien of over gehoord. Dit komt misschien ook omdat ik niet veel van Paleo af weet. Dit is juist des te leuker om dit kookboek te mogen ontvangen en er meer over te leren.

img_20191007_14342757981314429240462.jpg

Hallo Paleo

Het kookboek is wat dunner wat ik had verwacht, maar qua vormgeving ziet het er super leuk en vrolijk uit. Het kookboek staat vol met oergezonde Paleo recepten. Maar wat is Paleo dan?

Paleo eten is eigenlijk gewoon puur natuurlijk eten. Dus alles onbewerkt, net als de oermens. Je eet alleen dingen die in de natuur te vinden zijn. Dit zijn voornamelijk dierlijke eiwitten en vetten, groente, fruit, eieren, noten, zaden en honing. Geen suikers, geen granen, geen brood, geen melk, kaas en geen frietjes etc.

De vormgeving

Toen ik de voorkant van het boekje zag, sprong het er niet echt uit. Dit komt vooral omdat ik Paleo niet kende en omdat er weinig vrij wordt gegeven met de voorkant. Dit maakt mij ook weer nieuwsgierig, dat is wel goed bedacht.

In het kookboekje wordt gebruik gemaakt van getekende plaatjes. Geen echt foto’s. Dit vind ik persoonlijk wel wat jammer. Ik zie namelijk graag hoe iets eruit ziet. Door de getekende plaatjes, lijkt het ook op een kinderboek. Wel is het een heel vrolijk boekje door die plaatjes natuurlijk en door de vrolijke kleuren en het speelse lettertype dat is gebruikt.

img_20191007_1435046376588191403178028.jpg

De Recepten

Voordat de recepten komen, wordt er eerst het een en ander uitgelegd over het Paleo dieet. Dit is natuurlijk erg fijn, want veel mensen weten hier weinig of niks vanaf.

De recepten die in de boekje staan, zijn gemakkelijk te maken voor iedereen. De uitleg is duidelijk en de ingrediënten die worden gebruikt zijn overal verkrijgbaar.

Algemeen

Zelf vind ik dit eerlijk wel heel overdreven, maar het is natuurlijk wel gezond. Ik zou zelf ook niet volgens het Paleo dieet kunnen leven, want dan moet ik te veel lekkere dingen missen. Maar het is wel leuk om soms meer te verdiepen in andere diëten, zoals het Paleo dieet en recepten ervan uit te proberen. Daarvoor is dit kookboekje heel handig. Er staan voornamelijk makkelijke recepten in die voor iedereen makkelijk zijn om te maken. Ook met producten die overal te verkrijgen zijn en dat is heel fijn.

Al met al een leuk en vrolijk kookboekje, wat handig is om in huis te hebben. Er staan hele lekkere recepten in, die je ook kan maken zonder dat je gelijk het Paleo dieet moet volgen.

Wel boek/kookboek zien jullie graag terug in boekenpost? Laat het mij weten.

Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s