Food·Recepten

Recept: Gezonde, snelle, luchtige chocolademousse

Chocolade mousse, wie houdt daar nou niet van. Heerlijk om als dessert/toetje te eten of gewoon lekker als tussendoortje. Het liefst eet ik het de hele dag, maar dat is helaas niet zo heel gezond. Chocolade mousse wordt vaak gemaakt met veel slagroom en chocolade natuurlijk, niet echt de beste producten die je dagelijks moet eten. Voor een keertje is het natuurlijk niet erg.

Omdat ik toch graag wat vaker chocolade mousse wil eten, ben ik de keuken ingedoken om een gezondere variant te bedenken. En ook een variant die binnen no-time klaar is en niet hoeft op te stijven. Want al dat wachten, daar hebben we natuurlijk geen zin in.

Het recept wat ik heb bedacht, moet je niet vergelijken met de rijke en romige chocolade mousse die je gewend ben, want daarvoor heb je toch echt die slagroom nodig. Dit recept is meer voor een snel en luchtig tussendoortje of een licht en luchtig dessert/toetje. Maar dat maakt de smaak natuurlijk niet minder!

Ingrediënten

  • 1 eiwit
  • 10 gram cacao (ongezoet)
  • 1 tl extra sweet (Greensweet-stevia)
  • 125 gram kwark (magere, halfvolle en volle zijn allen geschikt)

Bereiding

Klopt het eiwit op totdat het helemaal stijf is. Je moet de kom onderste boven op de kop kunnen houden ;).

Meng in een apart schaaltje de kwark, cacao en de extra sweet tot een egale massa. Zorg dat er geen klontjes cacao meer inzit, want dit is niet lekker.

Als het eiwit stijf is, doe je een eetlepel daarvan door het kwark-mengsel en spatel dit er doorheen. Dit noem je “familie maken” Waarom? Zodat het kwarkmengsel al iets luchtiger wordt, voordat je het volledig bij de eiwitten doet. Doe je dit niet, dan is de kans groot de de meeste lucht uit de eiwitten verdwijnt en dan krijg je geen luchtige chocolademousse.

Daarna kan je het kwarkmengsel voorzichtig door de eiwitten spatelen en klaar is je licht en luchtige chocolademousse.

De mousse hoeft niet op te stijven, je kan het zo gelijk eten. Het nadeel is dat je de mousse niet zo lang bewaren, want dan wordt de mousse weer slap. Daarom maar ik het altijd in een 1 persoons portie.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx op Instagram en Facebook.

Heel veel bakplezier!

Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s