persoonlijk

Heb ik mijn doelen van 2018 gehaald?

1 januari afgelopen jaar ben ik mijn blog begonnen. In één van mijn eerste blog beschreef ik mijn doelen voor 2018. Om ze nog even terug te halen zet ik ze hieronder nog even neer.

  1. Mijn eigen blog beginnen
  2. Mezelf helemaal inzetten tijdens mijn opleiding tot zelfstandig werkende kok
  3. Niet te hoge eisen aan mezelf stellen
  4. Een balans vinden tussen rust, school en stage
  5. Meer open zijn
  6. Minder stressen
  7. Het hardlopen weer oppakken op de vrije dagen
  8. Nieuwe mensen ontmoeten
  9. Een balans vinden tussen gezond en ongezond eten
  10. Samenwerken met leuke merken voor op mijn blog

Maar nu de vraag, heb ik ze gehaald? Per doel zal ik vertellen of ik mijn doel heb gehaald, hoe ik mijn doel heb gehaald of waarom ik mijn doel niet heb gehaald. Ben jij benieuwd? Lees dan verder!

Mijn eigen blog beginnen

Dit doel is voor 100% behaald. En nog steeds werk ik er met heel veel plezier aan. Ik vind het zo leuk hoe mijn blog al is gegroeid in 1 jaar. Ja het is nog een kleine blog, maar ik doe het met heel veel plezier. Al zou er niemand naar kijken, ga ik er nog mee verder, zo leuk vind ik het!

Mezelf helemaal inzetten tijdens mijn opleiding tot zelfstandig werkende kok

Dit doel is niet volledig behaald. Ik ben uiteindelijk niet verder gegaan voor zelfstandig werkende kok, maar ik heb wel in een half jaar mijn koks diploma behaald. Dit had ik toen nog nooit kunnen dromen, want er bestaat geen koksopleiding van een half jaar. Ik heb geluk gehad dat ik halverwege kon instromen bij de versnelde opleiding (die 1 jaar duurt) en dat het mij is gelukt om alles in een half jaar af te kunnen ronden.

Niet te hoge eisen aan mezelf stellen

Helaas, is dit doel helemaal niet behaald. Hiervoor heb ik ook hulp moeten zoeken, omdat ik alleen maar hogere eisen aan mijzelf ging stellen, waardoor ik helemaal kapot ging vanbinnen. De lat leg ik altijd veel te hoog en hopelijk gaat die wel ooit veranderen.

Een balans vinden tussen rust, school en stage

Doel is niet behaald. Dit kwam doordat ik de kans kreeg om de opleiding in een half jaar af te ronden. Hierdoor moest ik wel veel harder werken en veel meer doen in een korte tijd. Rust zat er dus weinig in.

Meer open zijn

Dit doel is deels wel behaald. Ik ben steeds meer open en durf meer te delen. Praten met mijn moeder of vader gaat steeds beter. Ook als ik het moeilijk heb, durf ik dat soms te vertellen. Ook heb ik hulp bij een psycholoog gezocht en daar probeer ik ook open te zijn. Dit gaat nog niet helemaal goed, maar het begin is er.

Minder stressen

Mislukt! Daardoor loop ik nu bij die psycholoog, oepss…..

Het hardlopen weer oppakken op de vrije dagen

Deels mislukt. In de zomer ben ik regelmatig gaan hardlopen, maar door alle drukte en stress is het daarnaar er niet meer van gekomen. Sinds kort heb ik wel een sportschool abonnement en ga ik 1 a 2 x sporten in de sportschool. Dus eigenlijk is het doel niet echt mislukt. Ik sport alleen op een andere manier.

Nieuwe mensen ontmoeten

Dit doel is best wel gelukt. Ik heb leuke mensen ontmoet met mijn werk. Ik ben dit jaar voor het eerst met meerdere foodbloggers weggeweest en ik heb met een aantal hele lieve meiden contact via Instagram.

Een balans vinden tussen gezond en ongezond eten

Geslaagd! Ik kan met heel veel blijdschap zeggen dat dit doel wel is gehaald dit jaar. Terwijl ik vorig jaar alleen maar gezonde dingen durfde te eten, kan ik nu ook weer heerlijk genieten van een stuk chocolade, pepernoten, een bak chips of een lekkere grote loempia!

Samenwerken met leuke merken voor op mijn blog
Dit doel was eigenlijk een bonus doel, eigenlijk meer een droom. Maar toch is dit doel geslaagd, ik heb namelijk al een paar keer leuke pakketjes met lekkere producten mogen ontvangen om te proberen en om recepten mee te creëren. Hopelijk gaat dit alleen maar meer worden, want hierdoor leer ik steeds meer producten kennen.

Dit waren mijn doelen van 2018, zoals jullie kunnen lezen heb ik niet alles gehaald. Hier baal ik ontzettend van en voelt het als falen. Helaas kan ik daar nu niks meer aandoen. Voor 2019 ga ik nieuwe doelen stellen en deze ga ik ook weer delen in een nieuwe blog dit eind dit jaar online komt!

Hopelijk vonden jullie dit leuk om te lezen. Heb jij jezelf ook doelen gesteld en heb jij ze behaald? Laat het mij weten, ik ben heel benieuwd naar wat jou doelen waren.

Hele fijne feestdagen allemaal en vergeet niet te genieten!

Een gedachte over “Heb ik mijn doelen van 2018 gehaald?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s