Food·Recepten

Recept: Suikervrije barbecuesaus

Zoals vele van jullie wel weten, ben ik echt verzot op barbecuesaus. Ik eet het echt overal bij, bij mijn sperziebonen, broccoli, over mijn salades, met soepstengels als dip voor bij de chips en ga zo maar door. Een nadeel is dat er in barbecuesaus altijd zoveel suiker zit. Als je er niet zoveel van zou eten, dan is het ook helemaal niet erg, maar als je net zoveel barbecuesaus als mij eet, is het misschien verstandig om te kijken naar een bewustere oplossing. Hihi

Ik ben laatst dus aan de slag gegaan met het maken van een suikervrije barbecuesaus. En dit is gelukt. Na veel proeven, dan weer wat toevoegen, dan weer proeven, dan weer wat toevoegen… Heb ik eindelijk een heerlijke barbecuesaus gekregen. Die helaas ook al binnen een dag op was. Hieronder het recept.

Ingrediënten

  • 60 gram Suikervrij ketchup (illi billie ketchup van Verstegen)
  • 10 gram balsamico azijn
  • Sambal (hoeveel is natuurlijk aan jezelf. Hoe pittig wil jij hem)
  • Knoflookpoeder
  • BBQ kruiden
  • 10 gram greensweet brown (Greensweet stevia)
  • Druppeltje citroen sap
  • Zout en peper

Bereiding

De bereiding is heel simpel. Gewoon alles bij elkaar doen en goed roeren. Ik heb geen hoeveelheden bij de kruiden gezet, want kruiden weeg ik nooit af. De hoeveelheid kruiden die jij wilt gebruiken kan je het beste zelf bepalen door te proeven.

En zo zie je maar hoe makkelijk het is om zelf een gezonde saus te maken. Geen smoesjes meer dus, wat binnen 5 minuten heb je zelf je gezonde suikervrije saus op tafel staan.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Eetsmakelijk, groetjes Tiffany

2 gedachten over “Recept: Suikervrije barbecuesaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s