Food

Review: Mister free’d tortilla chips

Laatst liep ik door de Holland&Barret en zag ik deze 2 zakken tortillachips liggen.

dav

Ze vielen mij op de de opvallende kleur en natuurlijk moest ik even kijken wat het precies was. Vooral die paarse chips wekte mijn interesse, want ik had nog nooit eerder paarse tortillachips gezien of gegeten. Deze zakken belandde dus al snel in mijn winkelmandje, want als ik de ene probeer, wil ik de andere ook proberen.

Blue Maize

Als eerst heb ik de Blue Maize getest. Hier was ik het meest nieuwsgierigst naar, omdat deze paars is. Paarse chips, kan dat wel lekker zijn? En waar moet zoiets dan naar smaken? En hoe komt die aan de paarse kleur?

img_20180927_180448.jpgOp die laatste vraag had ik al snel mijn antwoord, deze tortillachips, is namelijk gewoon gemaakt van blauw maismeel. Ik wist niet dat er blauw maismeel bestond, maar deze chips van Mister Free’d bewijst het tegendeel. De tortillachips is glutenvrij en vegan. Ook is de chips maar van een paar ingrediënten gemaakt namelijk:

Maismeel, koolzaadolie, blauwe maismeel (4%), zwarte wortel, zout. Het eerste wat mij aan deze ingrediënten opviel, was dat er maar 4% blauw maismeel inzat, zit was toch weer een teleurstelling. Voor de rest valt er weinig te zeggen over de ingrediënten, het zijn allemaal natuurlijke ingrediënten, zonder e-nummers en andere rare dingen.

Nu het belangrijkste, de smaak.

Tja wat zal ik er over zeggen. Het smaakt eigenlijk gewoon naar naturel tortillachips, maar dan met een blauw kleurtje. Het was lekker, maar niet zo speciaal als ik had verwacht. Of ik deze nog een keer zou kopen? Nee, deze zak van 135 gram kost 1,99, terwijl een zak naturel tortillachips van Doritos 205 gram 1,21 kost en net zo gezond is. Alleen die van Doritos is niet paars.

Chia seedsdav

Nu is het tijd voor de Chia seeds variant. Deze variant is net zoals de Blue Maize glutenvrij en vegan. Ook bevat deze maar een paar ingrediënten: maismeel (81%), koolzaadolie, chiazaad (10%), zout. Wat mij opvalt is dat er in deze variant veel meer maismeel inzit, dat is dus een pluspunt. Ook zit er 10% chiazaad in. Chiazaad is rijk aan omega 3 vetzuren en bevat veel eiwitten en vezels. Dus hartstikke gezond natuurlijk, maar dit betekent niet gelijk dat de chips ook gezond is. Het blijft chips.

Maar nu de smaak. Net zoals de Blue mais, smaakt deze variant gewoon naar naturel tortillachips. Niks bijzonders, alleen aan deze variant zijn chiazaden aan toegevoegd. Ga ik deze variant nog een keer kopen? Nee, net zoals ik hierboven heb genoemd, ga ik liever gewoon voor de naturel tortillachips van doritos. Smaakt hetzelfde, is goedkoper en net zo gezond/ongezond (Of jij het gezond of ongezond vind, mag je zelf invullen)

Ben jij na deze blog nog wel nieuwsgierig naar deze tortillachips van Mister free’d? Ze zijn te koop bij Holland&Barret

Vind jij het leuk om een review van een bepaald product te zien? Laat het mij weten en misschien review ik hem dan voor jou op mijn blog!

Groetjes, Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s