Food·Recepten

Recept: gezonde pepernoten/ speculaaskoekjes

Het is weer tijd voor de kruidnoten, pepernoten en speculaas. De winkels liggen er weer vol mee en voordat je het weet heb je de eerste zak met kruidnoten al leeg gegeten. Natuurlijk is dat niet erg voor een keer, maar probeer dan nog maar eens te stoppen. Daarom ben ik in de keuken aan de slag gegaan met een recept voor een gezondere sinterklaassnack. En dat is gelukt. Ik weet niet precies hoe ik het moet noem, daarom noem ik het maar gezondere pepernoten/ speculaaskoekjes.

Ingrediënten

  • 115 gram havermeel
  • 8 gram kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gram Syrup gold van Greensweet
  • snufje zout
  • Koek en speculaaskruiden
  • Kaneel
  • 30 gram amandelmelk (ik heb de ongezoete gebruikt, heb je liever de zoete, dat kan ook)

BereidingIMG_20180927_132622.jpg

Doe alle ingrediënten in een bak en vorm daar een bal van. Het mengsel kan wat plakkerig zijn, maar als het te plakkerig is doe je er wat havermeel bij. Daarna verpak je de bal in vershoudfolie en laat je hem een uur in de koelkast liggen.

Verwarm nu de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Als het deeg een uur heeft gelegen in de koelkast kan je er vormpjes van maken. Ik heb het simpel gehouden en er gewoon pepernoten van gemaakt.

Daarna gaan ze voor 20 tot 25 minuten in de oven en klaar zijn je gezondere pepernoten/ speculaaskoekjes.

Ik ben benieuwd of jij ze ook gaat maken en laat het mijn weten op Instagram of hieronder in de reacties. Mijn bak was na 2 dagen al op, dus voor mij is het ook weer hoog tijd om een nieuwe batch te maken.

Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s