persoonlijk

Review : Huawei band pro 2

Een tijdje terug heb ik na lang nadenken eindelijk een activity tracker aangeschaft. Eerst was mijn plan om een fitbit te kopen, maar ik kreeg van vele te horen dat deze niet goed synchroniseerde met een Huawei telefoon. Ik heb namelijk de Huawei p20 lite sinds kort.

Ik ben dus verder gaan zoeken naar een andere activity tracker, die wel werkt met een Huawei telefoon. Ook was het voor mij belangrijk dat die niet al te prijzig was. Dit omdat ik niet gelijk iets heel duurs ga kopen, terwijl ik niet weet of ik het wel lang genoeg gaat gebruiken en of zo’n activity tracker voor mij werkt.mde

Uiteindelijk kwam ik de Huawei band 2 tegen, voor 69,00 bij bol.com. Deze werkt natuurlijk sowieso met Huawei, omdat het hetzelfde merk is.

Binnen een dag was de activity tracker binnen en kon ik beginnen met het installeren.

Installeren
Bij de activity tracker zit een kabeltje met opzetstuk op hem op te laden. Je kan hem via je computer/laptop opladen, maar ook via een gewone oplader. Het opladen duurt niet lang.
Daarna was het tijd om hem te instaleren. Bij de activity tracker komt een simpele gebruiksaanwijzing, maar dat is genoeg. Binnen 20 minuten had ik alles geïnstalleerd en was de activity tracker gesynchroniseerd met mijn telefoon.

Gebruik
Ik heb de activity tracker nu al een aantal weken in gebruik en ik heb er veel plezier mee. Ik zie dagelijk hoeveel stappen ik zet en dit kan ik allemaal terug lezen in de Huawei health app. Ook houdt die snachts mijn slaapritme bij en kan ik mijn hartslag meten.

Sport
De activity tracker kan je gebruiken met hardlopen, fietsen en zelfs zwemmen. Dat laatste durf ik alleen niet uit te proberen. Ze beweren wel dat de activity tracker waterdicht is en dat je hem kan gebruiken met zwemmen, maar hier heb ik mijn betwijfels over.

Wel heb ik de activity tracker getest met hardlopen en fietsen. Hier ben is ook zeer mee verrast. De activity tracker maakt snel verbinding met GPS en houd nauwkeurig mijn route, snelheid en aantal km bij. Dit is later allemaal weer terug te lezen in de app. Je kan ook zien hoeveel calorieën je hebt verbrand als je al je gegevens goed hebt ingevuld.dav

Uiterlijk
De eerste angst voor mij was dat die te groot zou zijn. Ik heb namelijk hele dunne polsjes en eigenlijk pas ik nooit een normale armband of horloge. Tot mijn verbazing paste deze activity tracker wel. Ook al zit die wel al op het laatste gaatje.

De activity tracker is dus geschikt voor hele dunne polsjes en ook is het beeldscherm niet te groot. Het beeldscherm zelf heeft trouwens geen touchscreen. Onder het beeldscherm zit wel een touchscreen knopje, waarmee alles kan vinden op je activity tracker.

Conclusie.
Voor deze prijs krijg je een goede activity tracker die doet wat die moet doen. Simpel en snel in gebruik. De batterijduur is korter dan ze zeggen als je hem intensief gebruikt, maar hij gaat nog steeds erg lang mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s