Food·Recepten

Recept: Suikervrije Appel-kaneeljam

Jam, ik ben er dol op. Heerlijk voor op een beschuitje of cracker. Meestal koop ik gewoon een simpel potje jam uit de supermarkt. Helaas zitten hier vaak veel suikers aan toegevoegd, wat helemaal niet nodig is. Daarom ben ik gaan kijken of ik mijn eigen suikervrije jam kan maken.

Normaal wordt jam gemaakt met geleisuiker en dit is natuurlijk puur suiker, maar ik heb de oplossing gevonden. Greensweetstevia heeft namelijk een suikervrije geleisuiker gemaakt. Geweldig! Een geleisuiker op basis van zoetstoffen. Ook heb je van deze geleisuiker maar een klein deel nodig, terwijl je van ‘gewone’ geleisuiker heel veel nodig hebt. IMG_20180829_162251.jpg

Ik woon midden tussen de appels en peren en daarom heb ik ervoor gekozen om een appel kaneel jam te maken. Appeltaart op een beschuitje, wie wilt dat nou niet? Hieronder staat het recept.

Ingrediënten

Schilde appels en doe deze in een pan met de geleisuiker en de kaneel. Laat die koken totdat de appels zacht genoeg zijn geworden. Daarna kan je de jam in potjes doen. Zet de potjes met deksel op zijn kop, zodat ze vacuüm trekken.
En klaar is je suikervrije kaneel-appel jam.

Ik ben heel benieuwd of jij ook deze heerlijke jam gaat maken, laat het mij weten.

Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s