Food

What I eat in a day in Spanje

Daar ben ik dan eindelijk weer. Het is even rustig geweest op mijn blog, want ik zat lekker twee weken in Spanje. Twee weken lang bestonden mijn dagen alleen maar uit zon, zee, strand en eten. Geen verplichtingen, alleen maar lekker ontspannend liggen op een strandbedje en tussen door even de zee in lopen om af te koelen. We zaten in een hotel waar we al 2 keer eerder waren geweest en het blijft ons favoriete hotel. Een echt familiehotel, lekker knus en heel Spaans. Ik heb dit jaar zelfs een kijken in de keuken van het hotel mogen nemen. Zo leuk! Sommige van jullie waren wel benieuwd wat ik op zo´n vakantiedag in Spanje eet. Hierbij moet ik wel vertellen dat elke dag anders is. De ene dag heb je meer trek dan de andere dag. Ook is het avondeten elke dag anders, waardoor er soms ook wel eens dingen tussen zitten die je niet lekker vindt.

Vandaag laat ik jullie zien wat ik eet op zo’n vakantie dag in Spanje.

Ontbijt 8:30

Voor mij is het eigenlijk nog veels te vroeg om te ontbijten, maar voor mijn moeder is 8:30 best laat en had dus al erge trek om deze tijd, dus daarom aten we al om deze tijd. Mijn ontbijt was meestal hetzelfde. 3 snede brood uit de toaster met jam, kipfilet en ham en daarnaast nog een bord vol met ananas en watermeloen en een paar rozijnen. Ook hadden ze verse smoothies gemaakt. Dik keel met galia meloen en soya melk, deze heb ik niet volledig opgedronken, want hij was erg zoet.  Zo had ik al in de ochtend ongeveer een halve kilo fruit op, heerlijk!

Lunch 13:30

Rond half 2 gingen we altijd lunchen. We hadden half-pension in het hotel, we moesten dus voor onze eigen lunch zorgen. Dit was niet zo moeilijk, want de supermarkt zit on de

img_20180721_132432.jpg

hoek. Als lunch aten we de meeste dagen iets van fruit yoghurt of kwark. Het brood in

Spanje is namelijk niet zo lekker, erg droog en toen kwamen we ineens op het idee om yoghurt te nemen, want dat eten we in Nederland ook graag. In de Spaanse supermarkt heb je een heel ruim aanbod van verschillende smaken yoghurt, dus we hadden keus genoeg.

Tussen de lunch en het avondeten heb ik mijn moeder getrakteerd op een ijscoupe.

IMG_20180722_154513.jpg

Dit is wel ons enige ijsje dat we in Spanje hebben gegeten, want meestal zaten we te vol van het andere eten. Maar helemaal geen ijsje eten in Spanje kan natuurlijk niet. We zijn weer naar dezelfde ijssalon gegaan waar we eerder zijn geweest, want daar werkt een heel lief mannetje die ons altijd erg goed helpt. Ze hebben geen Engelse menu kaart en hij legt is half Spaans, half gebarentaal uit wat wat is. Ik heb gekozen voor een coupe met watermeloen sorbetijs en stukjes ananas. En omdat ik geen slagroom erop wilde (ivm mijn darmen) kreeg ik zonder te vragen ineens een extra bol ijs erbij. Super lief! en het was ook echt heerlijk!

Diner 19:00

In Spanje eet je altijd laat, pas om 19:00 gaat het buffet open. Dit was eerst wel even wennen, maar uiteindelijk waren we er wel aan gewend. Elke dag krijg je iets anders te eten en ze hebben altijd standaard pizza, friet, en pasta voor de moeilijke eters er staan. Zodat er voor iedereen wat te eten is. Zelf maken wij daar eigenlijk zelden gebruik van, omdat het Spaanse eten veel lekkerder is. Ik begin altijd met een bord vol salade. Al de groentes komen namelijk uit hun eigen tuin. Het hotel heeft een groentetuin van 3 hectare grond. Daarna ga ik kiezen bij de warme gerechten. Dit keer hadden ze lekker vlees, courgette-tomaat uit de oven, gewokte snijbonen en wortel in knoflook-olie en een zelfgemaakte kroket. Allemaal erg lekker!.

Toetje

Natuurlijk hoort daar ook een lekker toetje bij. Als je in Spanje ben, moet je natuurlijk extra genieten van al dat heerlijke fruit en dat deed ik dus ook elke avond. In deze twee weken in Spanje heb ik kilo’s met fruit op, zo lekker! Ook hadden ze vaak lekker mousse gemaakt. Dit keer een mousse van aardbeien en een mousse van chocolade.

Snack 22:00

Meestal at ik in de avond nog een snack, niet echt omdat ik honger had na het

IMG_20180722_214119.jpg

avondeten, maar meer lekkere trek. Gelukkig hebben we in het dorpje een leuk ouderwets snoepwinkeltje en daar vond ik hele lekkere chips, pizza chips. Ik heb deze vakantie meerdere zakken ervan opgegeten, zo lekker was die haha.

Dit was mijn “what I eat in a day” Vakantie editie.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien, Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s