Recepten

Simpel Bananenbrood

Als ik op instagram door mijn tijdlijn scrolde, kwam ik meerdere keren per dag wel weerIMG_9903 een foto van bananenbrood tegen. Iedereen zweerde erbij dat het een heerlijk en gezonde cake/brood was, maar ik had daar nogal mijn twijfels over. Want als er 1 soort fruit is, dat ik niet lekker vind dan zijn dat wel bananen. Ik hou niet van de structuur en de hele zoete smaak van bananen. Daarom heeft het ook heel lang geduurd voordat ik mijzelf er toe heb kunnen zetten om ook een bananenbrood te bakken. Uiteindelijk hebben meerdere mensen mij ervan kunnen overtuigen dat bananenbrood niet zo extreem naar bananen smaakt en dat het ook niet heel zoet is. Dus ik ben toch maar de keuken ingedoken om zelf een bananenbrood te gaan bakken en ik moet toegeven. Het was erg lekker en ik heb een week later het recept weer gemaakt.

Ingrediënten

  • 300 gram bananen
  • 100 gram volkoren meel
  • 50 gram speltmeel
  • 50 gram dadels
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • Half zakje bakpoeder (dit is ongeveer 8 gram)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel koek en speculaaskruiden
  • Snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de dadels fijn en doe ze dan in een blender of keukenmachine. Doe daarna de bananen erbij. (hoe rijper de bananen zijn, hoe zoeter de cake wordt)

Klop het ei en de twee eiwitten in een aparte kom op tot een luchtig geheel. Als het goed opgeklopt is, voeg je het toe aan het bananenmengsel en mix dit dan door elkaar. Als dit mooi door elkaar gemixt is voeg je de rest van de ingrediënten toe.

Doe het mengsel in een met bakpapier beklede cakeblik. De cake moet zo’n 60-65 minuten in de oven.

 

 

Eet smakelijk en geniet ervan!

Groetjes, Tiffany

Laat me weten of je het ook heb gemaakt en hoe het smaakte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s