Food·Recepten

Geroosterde Bietjes

Bietjes, je houd ervan of je haat ze. Eerlijk gezegd was ik nooit zo’n groot fan van bietjes. Ik kreeg ze altijd gewoon gekookt, vaak met een uitje er doorheen. Ik at ze wel, maar echt heel lekker vond ik het niet. Het had voor mij een te zoete smaak voor een groente. Maar sinds kort ben ik dol op bietjes, maar niet gekookt natuurlijk.

Bietjes uit de oven zijn echt een stuk lekkerder. Doordat je ze roosters komt er een heerlijke aardse smaak naar boven want de smaakt van de bietjes doet verbeteren. Ik maak het sinds een tijdje regelmatig klaar. Niet alleen voor het bij het avondeten, maar ook lekker door een salade met geitenkaas of gewoon lekker om tussendoor te snacken. Zo krijg je gelijk extra groente binnen. Hoe ik deze heerlijke geroosterde bietjes maak, lees je hieronder in het recept.

Ingrediënten

  • Bieten 3/4 stuks
  • 1,5 el Olijfolie
  • Zeezout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Schil de bietjes en snijd deze in partjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de gesneden bietjes op het bakpapier.

Giet de olijfolie over de bieten en hussel het een beetje door elkaar. Strooi er wat peper en zeezout over en zet ze dan in de oven.

Rooster de bietjes op 190 graden voor ongeveer 40 minuten. (afhankelijk van de grote en dikte van de bietjes) Check na 35 minuten hoever ze zijn.

En klaar zijn je geroosterde bietjes. Eet smakelijk en veel kookplezier!

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffsjourneyx in jouw bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s