persoonlijk

Wanneer je lichaam niet mee werkt #Kliniekupdate

We zijn weer een week verder en het is weer tijd voor een update vanuit de kliniek. Afgelopen week was zwaar, er waren een aantal moeilijke avondmaaltijden en daarnaast had ik ook nog mijn lijstophoging waarover je kon lezen in mijn vorige update.

Vrijdag was ik van 9 tot 20 met verlof en dat was wel erg fijn. Ook waren alle eetmomenten gelukt thuis en heb ik kunnen genieten van het thuis zijn. Zaterdag mocht ik om 9 uur weer met verlof tot zondag 12 uur. Het eten ging ook hier goed en ik heb zelfs wat extra gegeten. Het voelde heel slecht dat ik deze 2 dagen wat minder had gewandeld dan normaal.

Gisterochtend was weer de wekelijkse weging en ik hoopte dit keer genoeg te zijn aangekomen. Dat moest ook wel met die ophoging, dacht ik. Helaas was ik maar 300 gram aangekomen en daar baalde ik enorm van. Boosheid, verdriet en onwetendheid.

Vandaag heb ik een afspraak met de diëtiste gehad over mijn eetlijst. We hebben niet even één ophoging gedaan, want daarmee ga ik dus niet genoeg aankomen en ik heb nog wat in te halen.

Dus nu afgesproken om een boterham en een stuk fruit bij mijn ontbijt erbij te doen, naast mijn schaal yoghurt met muesli en daarnaast ook op mijn boterhammen met de lunch calorierijk beleg en op mijn beschuitjes met mijn middagtussendoortje ook calorierijk beleg, zodat ik volgende week ruim voldoende aankom. Deze nieuwe eetlijst zal wel even wennen zijn, omdat mijn lichaam deze hoeveelheid natuurlijk niet meer gewend is en ook zal het veel spanning opleveren tijdens de eetmomenten, want makkelijk is het niet.

Gisteren ook voor het eerst tijdens deze opname een afspraak met mijn behandelaar gehad, want die was afgelopen week met vakantie. Deze afspraak was erg intens, veel tranen, maar ook helpen om weer even door te gaan. Ze heeft me weer wat motivatie gegeven om deze twee weken vol te houden en verder te gaan met mijn uitdagingen.

Een nieuwe week, nieuwe kansen. Ik ga er weer met volle kracht tegen aan. Vandaag ben ik naar een eenpersoonskamer verhuisd. Woensdag/morgen heb ik een oefendag thuis van 9 tot 20 en aankomend weekend mag ik van zaterdag 9 tot zondag 20 met verlof. Zondag mag ik ook weer een paar uurtjes werken en dat is fijn voor afleiding.

Fijne week allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s