Food·Recepten

Ingemaakte Chinese kool

De laatste tijd vind ik het heel leuk om te experimenteren met het inmaken van groente. Een tijd geleden had ik al radijsje ingemaakt en laatst heb ik Chinese kool ingemaakt. Het is heerlijk om bij de nasi/bami te serveren net zoals atjar, maar het is ook lekker fris voor door een salade. Het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Hoe? Dat lees je hieronder in het recept.

Ingrediënten

  • 225 gram Chinese kool
  • 380 ml witte azijn
  • 240 ml water
  • 30 gram suiker
  • 1 el kurkuma

Bereiding

Snij de Chinese kool in fijne reepjes. De de Chinese kool met de rest van de ingrediënten in een weckpot en laat deze voor een nachtje in de koelkast staan. Een dag later is het al ready om gegeten te worden, maar je kan het ook langer bewaren in een afgesloten weckpot.

Ga jij dit ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffsjourneyx in jouw bericht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s