persoonlijk

Brief aan de eetstoornis

Vandaag is het zover. Vanaf nu gaan onze wegen scheiden. Negen jaar geleden kwam jij in mijn leven. Ik heb je toen met open armen ontvangen. Jij die mij vertelde dat alles beter zou worden. Jij die mij vertelde dat ik nooit meer als ‘zeug’, ‘kamerolifant’ en als ‘dikke’ zou worden uitgescholden. Jij beloofde mij ,dat ik van mezelf zou gaan houden. Dat iedereen om mij heen, trots op mij zou worden. Jij beloofde, geluk, liefde, controle en een fijn en gezond leven. Ik geloofde je. Ik liet jou mijn leven leiden. Negen jaar lang heb ik naar jou geluisterd. Negen jaar lang heb jij al de macht over mijn leven. En waar heeft dit naar toe gebracht? Geen leven, maar overleven.

Door jou heb ik negen jaar stilgestaan. Vakanties moeten annuleren, moeten stoppen met studeren, mijn dromen moeten uitstellen en jij hebt mijn sociale leven van mij afgepakt. Door jou ben ik mezelf verloren. Door jou ben ik niet mezelf meer. Door jou heb ik mijn lichaam pijn gedaan. Jou leugens hebben mij de afgrond ingetrokken.

Jou leugens ben ik zat! Ik wil weer leven. Ik wil ontdekken wie Tiffany is, ik wil weer kunnen studeren, ik wil weer kunnen werken. Ik wil weer kunnen reizen en ik wil weer de vrolijke Tiffany zijn van vroeger. Weer gezond zijn, weer kunnen hardlopen, weer normaal met eten kunnen omgaan en genieten van eten en weer mijn passie voor koken en bakken oppakken. Ik wil weer voelen. Ik wil leven.

Sorry Eetstoornis, maar vanaf nu gaan onze wegen scheiden. En nee, ik wil ook geen vrienden blijven. Ik ga niet voor 80% herstel. Ik ga voor de volle 100%. Ja jij gaf mij controle. Controle over gewicht, calorieën en eten, maar daardoor zit ik nu hier. In een eetstoorniskliniek, bang om te eten, bang om aan te komen en bang om die controle te verliezen. Ik wil die controle van jou niet meer. Ik wil mij niet meer druk maken over gewicht, calorieën en eten. Ik wil gewoon weer kunnen genieten van het leven, van lekker eten en weer alle energie te hebben om leuke dingen te doen. En dat allemaal zonder angst en restricties.

Dus eetstoornis, Adios!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s