Food·Recepten

Rundertartaartje met aardappels uit de oven en gewokte boontjes

Vandaag deel ik eens een keer wat anders met jullie. Geen ingewikkeld recept of een recept met veel ingrediënten. Vandaag deel ik namelijk gewoon een AGV met jullie. Volgens mij is dit zelfs de eerste keer dat ik een simpele AGV deel op mijn blog. Dit komt vooral omdat iedereen wel een AGV kan maken dus een recept is niet echt nodig toch?

Nou is deze maaltijd net iets anders, want bij mij zul je niet snel gekookte aardappels en gekookte groente op mijn bord zien liggen. Ik bereid het allemaal net iets anders klaar zodat het nog meer smaak heeft. Ook maak ik er een lekkere gezonde burger bij. Geen kant en klaar voor mij. Hoe? Dat lees je hieronder in het recept

Ingrediënten (1 persoon)

 • 1 rundertartaar of rundergehakt
 • 100 gram verse sperziebonen
 • 150 gram verse snijbonen
 • 200 tot 250 gram aardappelen
 • Boter en/of olie om in te bakken
 • 1 el olijfolie
 • 1 el paneermeel
 • Kruiden
  • Kurkuma
  • Cayennepeper
  • Zoete paprikapoeder
  • Uienpoeder
  • Zout
  • Gedroogde rozemarijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil en snij de aardappels in kleine blokjes en spoel deze af onder stromend water. Dep ze daarna droog met keuken papier. Leg ze daarna op de bakplaat en doe er 1 el olijfolie, (zee)zout, zoete paprikapoeder, cayennepeper en rozemarijn over. Hussel dit door elkaar en ze het dat voor 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. (Tijd hangt af van hoe dik/groot de aardappelblokjes zijn.

Maak ondertussen de sperziebonen en snijbonen schoon en kook ze beetgaar.

Voor de burger doe je het runder tartaar samen met een snuf zout, kurkuma, cayennepeper en klein beetje paneermeel in een bakje. Kneed dit tot een burger.

Verhit een pan voor de groente op half hoog vuur met een beetje olie of boter. Doe de groente in de pan en laat dit voor ongeveer 5 minuten bakken op laag tot half hoog vuur. Voeg als laatste nog zoete paprikapoeder en wat uienpoeder toe. Je kan eventueel wat zout toevoegen, maar dat vind ik bij groente niet nodig.

Verhit als laatste een pan voor de burger met een beetje boter op het vuur en bak hierin de burger om en om voor ongeveer 4 minuten per kant. Als je een dunne burger heb gemaakt, dan iets korter. Je wilt namelijk niet dat je de burger te lang bakt, want dan wordt het erg droog.

En dan is het een kwestie van alles op een bord mikken en lekker smullen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s