Food·persoonlijk

Uitdagingen

Vandaag deel ik een aantal van mijn uitdagingen die ik vorige week heb gedaan. Ik maak niet van alle uitdagingen foto’s, want anders zou mijn hele mobiel vol komen te staan. Ook heb ik afgelopen week alweer nieuwe uitdagingen gedaan die nog niet in deze blog staan.

Het eten van deze producten vind ik lastig en dit zal ook naar één keer het te hebben gegeten nog steeds lastig zijn. Zo is het belangrijk dat ik het blijf herhalen. Zo heb ik de rookworst nu al twee keer gegeten, maar kost nog steeds veel spanning.

Disclaimer: Iedere eetstoornis is anders. Wat voor mij een uitdagend product is, hoeft niet voor jou een uitdagend product te zijn. Vergelijk je dus niet met mij. Zie deze blog als een motivatie om ook jezelf uit te dagen met producten die je ‘moeilijk’ vindt om te eten. Producten die de eetstoornis je verbied om te eten.

De avondmaaltijden

Op dit moment is elke avondmaaltijd een uitdaging. Ik at normaal namelijk geen volledige maatlijden. Koolhydraten zo min mogelijk en gebruikte geen vet. Saus was ook een no-go voor mijn eetstoornis, maar nu probeer ik dat ook vaker te nemen. Nu bak ik in boter of olie en ik eet altijd een volwaardige portie koolhydraten, eiwitten en groente. Soms lukte het zelfs om iets meer te nemen.

Ook eet ik elke avond een toetje. Soms direct na het avondeten en soms bij mijn avondsnack. Ik ben niet opgegroeid met toetjes en daarom neem ik het meestal bij mijn avondsnack. Vaak gewoon yoghurt, maar ik heb ook al een paar! keer de chocolade mousse van Nestle Bros genomen.

Snacks

Met snacks ben ik veel aan het variëren. Ik weet na acht jaar eetstoornis gewoon niet meer wat ik lekker vind, omdat ik van de eetstoornis niks lekker mag vinden. Afgelopen tijd heb ik al meerdere snacks gehad. Twix koekjes, mini candybars, ham kaas chips, buggles, crackers met gewone smeerkaas (geen 20+), speculaas koekjes, evergreens, Sultana hartig, hartige crackers van Lu, Oreo koekjes, lotus koekjes en de meeste van deze snacks heb ik ook een paar keer herhaald.

Ook ben ik veel meer gaan variëren met fruit. Voorheen durfde ik alleen een kleine appel of peer te nemen, maar nu heb ik ook al meerdere keren ander fruit genomen. Mandarijnen, sinasappels, mineola’s, passievrucht en kiwi’s.

Ontbijt

Ontbijten is totaal niet mijn ding, maar ik weet dat het nu even moet. Als ontbijt eet ik nu yoghurt met muesli. Het liefst heb ik magere yoghurt, hiermee ben ik ook opgegroeid en vind ik ook echt het lekkerst. Sinds ik thuis ben uit de kliniek ben ik overgestapt op de halfvolle yoghurt en hier wil ik aan gaan wennen, zodat ik deze lekkerder gaat vinden. (in de kliniek kreeg ik volle yoghurt, maar dit is na mijn smaak erg vies en kon ik niet aan wennen)

Lunch

Voordat ik naar de kliniek ging lunchte ik ook niet. Net zoals het ontbijt sloeg ik deze over. Nu ben ik zover dat ik met 3 boterhammen lunch. Dit is al een hele overwinning. Daarnaast heb ik qua beleg ook al meerdere uitdagingen gedaan. Ik eet sowieso 1 boterham met kaas, dit leerde ik in de kliniek weer eten en daar ben ik blij om, want ik hou van kaas. Helaas lukt het mij nog niet om mijn lievelings kaas te nemen. Ook heb ik geleerd om 1 boterham met boter en zoet beleg te nemen. Dit is en blijft lastig. Ik hou namelijk niet zo van zoet, maar omdat ik wel meer wil leren eten, ga ik hier voorlopig nog wel mee door. Op dit moment wissel ik af met jam, vlokken en gestampte muisjes. Mijn derde boterham neem ik meestal met iets van vleeswaren en hierin wil ik ook meer gaan leren variëren, zodat ik meer keus en afwisseling krijg.

Zoals je in deze blog kan lezen heb ik al aardig wat uitdagingen gedaan, maar dat is ook logisch. Ik heb al die jaren mezelf zoveel producten verboden, dat bijna alles weer een uitdaging is.

Ik ben benieuwd of jullie het leuk vinden om hierover meer blogs te lezen? Laat je dat achter in de reacties? En heb je ook nog leuke en lekkere suggesties voor dit soort uitdagingen? Laat het dan vooral ook weten in de reacties. Wie weet komt die uitdaging ook op mijn lijstje te staan.

4 gedachten over “Uitdagingen

 1. Ik zou ook eens variëren met andere soorten yoghurt om te kijken wat je lekker vind zoals Griekse yoghurt of kwark er is zoveel keus in het zuivelschap

  Like

 2. Helaas is mijn relatie met eten ook niet goed. Jouw pagina en blogs geven me motivatie om ook uitdagingen aan te gaan. Vooral deze blog waarin je beschrijft wat je eet en welke uitdagingen bent aan gegaan en hoe dit was vind ik fijn! bedankt dat je dit wilt delen!

  Like

  1. Hoi Sanrij, wat vind ik dit fijn om te horen! Hopelijk inspireer en motiveer ik je om ook je relatie met voeding te verbeteren. Heel veel succes en als je hulp nodig heb, mag je mij altijd een berichtje sturen, groetjes Tiffany

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s