Food·Recepten

ChocoPops

Dit had een recept voor een lekker chocolade cakeje moeten worden, maar dat ging even anders dan gepland. Doordat ik een ingredient was vergeten, werd het recept niet zoals ik had bedoeld. Maar nu heb ik een lekker recept voor chocolade cake pops. Dat klinkt toch ook heerlijk?!

Waarom het geen cakeje is geworden? Ik was lekker bezig in de keuken, maar ik was er met mijn hoofd niet helemaal bij en hierdoor vergat ik een ingrediënt door het beslag te doen. Het eerste wat ik wilde doen toen ik zag dat het vergeten ingrediënt gewoon nog netjes in het bakje zat, terwijl het cakejes al in de oven zat, was alles weggooien. Maar wat ben ik blij dat ik dat niet heb gedaan. Ik heb gewacht tot het cakeje gaar was, uit de oven gehaald en even laten afkoelen. Daarna heb ik eerst een stukje geproefd en wat blijkt.. De smaak was zo lekker! Dus ik heb er lekkere cakepops van gemaakt. Hoe? Dat lees je hieronder in het recept.

Ingrediënten

  • 30 gram boekweitmeel (havermeel, speltmeel, tarwemeel etc kan ook)
  • 5 gram cacaopoeder
  • 2 gram bakpoeder
  • 55 ml water
  • 5 gram sweet chocolade van Greensweetstevia (of 15 gram gewone suiker)

voor de topping heb ik de pure chocolade van Sweet ’n Switch gebruikt en de gepofte amarant van Koro

Ps. met de code TIFFANY ontvang je 5% korting op je bestelling bij Koro

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een 15cm taartvorm met bakpapier.

Mix alle ingrediënten voor de chocopops in een schaaltje. Doe dit beslag in de taartvorm en zet deze voor 10 tot 15 minuten in de oven. Laat hem daarna eerst goed afkoelen. Wanneer het is afgekoeld verkruimel je alles in een schaaltje en ga je er kleine balletjes van boetseren.

Smelt wat chocolade au bain marie. Dip hierin de balletjes en top ze daarna met topping naar wens. (ik heb hierbij de gepofte amaranth gekozen, maar je kan ook kiezen voor sprinkles, hagelslag, kokosschaafsel etc. Daarna laat je de chocolade even hard worden in de koelkast en dan zijn ze klaar om op te eten.

Een heerlijke chocolade snack, waarmee je lekker kan variëren. En een chocoladesnack die niet alleen lekker is maar ook nog eens gezond.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel bakplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s