Food·Recepten

Boerenkoolchips

Groentechips zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar. Vaak gemaakt van verschillende soorten groente zoals biet, pastinaak en ook boerenkool. Ondanks dat die chips gemaakt zijn van groente, betekend het niet dat het gelijk gezond is. Vaak, zijn ze net zo “ongezond” als gewone chips. Ik doe expres het woordje ongezond tussen aanhalingstekens, want chips hoeft helemaal niet ongezond te zijn. Ik zit elke avond aan een schaaltje chips en daar is niks mis mee. Zolang ik het bij een normale portie houd en niet elke dag een hele zak chips leeg eet, want dan wordt het wel ongezond.

Nou vind ik het wel heel leuk om met nieuwe dingen te experimenteren. Ik ben gaan kijken of ik een gezonde variant van de boerenkoolchips kon maken. En dat is geluk! Ik heb het zelfs al meerdere keren gemaakt, omdat ik het wel heel erg lekker vond. Ook vind je nu in vele groentezaken of als je net zoals ik in een klein dorpje woon, langs de weg, verse boerenkool. Dus niet die voorgesneden zakken boerenkool in de supermarkt, maar boerenkool vers van het land.

Met dit recept heb je binnen een half uur een grote schaal boerenkoolchips. Hoe? Dat lees je hieronder in het recept.

Ingredienten

  • 200 gram boerenkoolbladeren
  • knoflookpoeder
  • chilipoeder
  • gerookte paprika poeder
  • zout
  • olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snij van de bladeren de dikke stengels er tussenuit. Deze worden namelijk niet lekker als je die eraan houdt. scheur de bladeren in grove stukken en verdeel deze over de bakplaat. Ik heb het in 2x moeten bakken.

Sprenkel er een beetje olijfolie over. Als je toevallig een olijfoliespray of een plantenspray die je vult met olijfolie in huis heb kan je deze makkelijk gebruiken. Bestrooi de bladeren met de kruiden. Hier kan je zelf in variëren. Zet de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Let wel op, elke oven is anders. Het kan dus zijn dat jouw boerenkoolchips eerder of later klaar zijn. Je merk snel genoeg wanneer de bladeren lekker knapperig zijn.

Zodra ze uit de oven zijn laat je ze afkoelen en daarna kan je ze bewaren in een luchtdichte bak of zak.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mijn weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel bakplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s