Food

Horecava 2019

Afgelopen woensdag ben ik naar de Horecava geweest. De alles eerste keer en ook zeker niet de laatste keer. Wat een ervaring. Wat was het geweldig! Ik voelde mij helemaal op mijn plek daar. Wat ik allemaal gedaan en gezien heb, lees je verder in deze blog.

Dat ik naar de Horecava kon, was al een hele verrassing voor mij. Als een individu kom je namelijk niet naar de Horecava, je moet namelijk een kvk nummer hebben (dus een eigen bedrijf) Hoe leuk mijn blog ook is, het is nog steeds een ‘hobby’ en geen bedrijf. Tot dat ik tijdens de kerst een apje kreeg van mijn oude baas (waar ik in de zomer van 2017 heb gewerkt in de keuken) of ik 2 kaartjes wilde voor de Horecava. Nou, dat laat ik mij geen 2x keer vragen. Gelijk mijn werk gemaild om 9 januari vrij te vragen en 9 januari was het dan eindelijk zo ver.

 

 

 

 

 

Omdat ik 2 kaartjes had, hoefde ik niet alleen te gaan en omdat ik al een tijdje mijn moeder niet had gezien, doordat ik in een drukke periode zat, werd het wel eens tijd voor een ouderwets dagje uit.

De Horecava

Daar gingen we dan, met de trein naar de Amsterdam RAI , de Horecava. Voor mij een hele grote uitdaging, want ik kan heel slecht tegen drukte en was daardoor ook heel gespannen en gestresst. Eenmaal binnen, verdween de spanning en stress ineens.

Hoe dat kwam? Dat kwam omdat ik helemaal in mijn element was. Koken en alles wat erbij hoort is echt mijn passie en dat was ook te merken.

De hele dag door heb ik mijn ogen uitgekeken, van alles geproefd en vele mensen gesproken. Gesproken??? Ja ik heb met heel veel vreemde mensen gepraat, iets wat ik normaal nooit had gedaan.

Wat voor leuke dingen ben ik tegen gekomen en wat voor lekkers heb ik allemaal geproefd?

Wat ik allemaal heb gezien en geproefd, heb ik niet allemaal onthouden. Er was zo veel, het was zo groot, maar ook het super lekker en geweldig.

Zoals dit heerlijke voorgerecht van maisbrood, wortel-zoete-aardappel harrisa, feta dressing en gewokte gamba’s.img-20190109-wa00021276792680339080094.jpg

Of deze nieuwe burgers, de quinoa-algen burger en de portobello burger. Die laatste was echt een groot favoriet!
img_20190109_1413234940385651367869002.jpg

Ook heb ik nog veel meer andere dingen mogen proeven, het was echt een hele belevenis voor mij.

Ook heb ik natuurlijk veel nieuwe dingen gezien en om alles te onthouden, heb ik ook overal maar boekjes en folders van meegenomen. Zo kan ik nog vaak genoeg terug kijken naar wat ik allemaal gezien heb.

Hieronder plaats ik er nog een aantal foto’s van. Ook zie je dat het Vegan en Vegetarisch eten steeds populairder wordt in de horeca. Net zoals het biologisch eten en organic en gezond eten. Super leuk natuurlijk!


Een gedachte over “Horecava 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s