Food

Review: Heks’nKaas

Laatst kreeg ik een super leuke emmer thuisgestuurd door Kroonophetwerk. Deze emmer zat vol met producten van Heks’nKaas, die ik mocht uitproberen. Super leuk, vooral omdat ik de producten van Heks’nKaas nog niet kende.

img_20181110_2135344848763546236158342.jpg

In deze blog laat ik een paar van mijn favorieten zien en laat ik weten wat ik ervan vindt.

Heks’nKaas Kwarkspread

Dit is toch wel mijn favoriet der favorieten. Op dit moment heb ik al 3 van die bakken leeg gegeten, helemaal alleen (oeppss) Deze spread is gewoon zo lekker en je kan het overal bij eten.

Als beleg op je brood, crackers, toastjes en rijstwafels. Als dip voor je chips, soepstengels, kroepoek, wortels, komkommers en andere groente. Maar het is ook heerlijk om bij je avondeten te serveren, als saus bij je bloemkool of broccoli, op je pizza, door je pasta, als vulling voor je kip.

Je kan er zoveel mee en het is ook nog eens gezond!

Ingrediënten

70% kwark (MELK), 16% verse groenten (BLEEKSELDERIJ, lente ui), 7% room (MELK), raapzaadolie, stabilisatoren (guarpitmeel, johannesbroodpitmeel), zout, gemodificeerd zetmeel, 0,5% verse kruiden (dille), conserveermiddel (kaliumsorbaat), voedingszuur (citroenzuur), kruiden en specerijen (bevat SELDERIJ), suiker, groenten (KNOLSELDERIJ, wortel, champignon).

Voedingswaarde (per 100 gram)

 • Energie 672 kJ – Energie 162 kcal
 • Vetten 12 g
  • – waarvan verzadigde vetzuren 6,8 g
 • Koolhydraten 5,8 g
  • – waarvan suikers 3,0 g
 • Eiwitten 6,5 g
 • Zout 1,0 g

Heks’nKaas Roomtwist

Van deze heb ik 3 varianten geprobeerd. De zoete chili, ananas en knoflook fijne kruiden.

Alle 3 de varianten waren erg lekker, maar vooral de knoflook fijne kruiden was erg lekker. Ik ben een groot liefhebber van knoflook, en deze roomtwist maakte mijn verwachtingen waar.

Ook de zoete chili was beter dan ik had verwacht. Normaal ben ik niet zo van de zoete chili, want vaak vindt ik het te zoet en te weinig chili smaak. Gelukkig was dat bij de Heks’Kaas roomtwist niet zo. Hij was niet zo zoet en je proefde echt een beetje pit!

Bij de ananas had ik geen verwachtingen. Naja, eigenlijk had ik verwacht dat ik hem heel vies zou vinden. Het idee van roomkaas met ananas…. Maar gelukkig heb ik geleerd om alles te proberen, dus ik ik heb deze roomtwist er ook bij gepakt en geprobeerd. En tot mijn grote verbazing was dit niet eens zo slecht! Het is mijn minst favoriet van deze 3, maar ik vind hem wel lekker. Ook al zou ik niet snel voor een zoete dip kiezen is deze wel aan te raden.

Ingrediënten zoete chili

60% verse roomkaas [MELK, room (MELK), 10% room (MELK), microbieel stremsel, zuursel], suiker, 6% rode pepertjes, azijn, plantaardige olie (raapzaad), zout, gemodificeerd zetmeel, 2% chilipeper, knoflook, verdikkingsmiddelen (johannesbroodpitmeel, xanthaangom, guarpitmeel, carrageen), conserveermiddel (kaliumsorbaat), specerijen, specerijextract, aardappelzetmeel, voedingszuur (citroenzuur).

Voedingswaarde (per 100 gram)

 • Energie 924 kJ – Energie 222 kcal
 • Vetten 16 g
  • – waarvan verzadigde vetzuren 9,3 g
 • Koolhydraten 14 g
  • – waarvan suikers 12 g
 • Eiwitten 4,9 g
 • Zout 1,9 g

Ingrediënten Ananas

60% verse roomkaas [MELK, room (MELK), microbieel stremsel, zuursel], 10% room (MELK), suiker, 4% ananas, geconcentreerd ananassap, plantaardige olie (raapzaad), gemodificeerd zetmeel, azijn, zout, voedingszuur (citroenzuur), specerijen, 0,3% chilipeper, verdikkingsmiddelen (johannesbroodpitmeel, guarpitmeel, xanthaangom, carrageen), conserveermiddel (kaliumsorbaat).

Voedingswaarde

 • Energie 992 kJ – Energie 238 kcal
 • Vetten 16 g
  • – waarvan verzadigde vetzuren 9,3 g
 • Koolhydraten 19 g
  • – waarvan suikers 17 g
 • Eiwitten 4,7 g
 • Zout 0,72 g

Ingrediënten Knoflook groente kruiden

60% verse roomkaas [MELK, room (MELK), microbieel stremsel, zuursel], 10% room (MELK), 9% wilde knoflook, water, plantaardige oliën (raapzaad, koolzaad), 3% knoflook, gemodificeerd zetmeel, zout, verdikkingsmiddelen (johannesbroodpitmeel, guarpitmeel, xanthaangom, carrageen), voedingszuur (citroenzuur), 0,5% kruiden, kaas (MELK, zout, zuursel, stremsel), conserveermiddel (kaliumsorbaat).

Voedingswaarde

 • Energie 957 kJ – Energie 231 kcal
 • Vetten 21 g
  • – waarvan verzadigde vetzuren 9,7 g
 • Koolhydraten 5,4 g
  • – waarvan suikers 3,0 g
 • Eiwitten 5,2 g
 • Zout 1,4 g

Wat vind ik ervan?

Qua ingrediënten en voedingswaarde heb ik weinig slecht te zeggen. Er zit niet extreem veel calorieën in. Wel zit er wat suikers in, maar zelf heb ik daar geen problemen mee. Een lichaam heeft namelijk ook suikers nodig om te functioneren. Ook de ingrediënten zien er goed uit, geen rare onbekende e-nummers.

Zoals jullie misschien al in deze blog hebben gelezen of al via mijn Instagram heb gezien, ben ik echt dol op deze producten van Heks’nkaas. Elke dag heb ik wel een moment dat ik iets van deze producten eet. De ene keer dip ik mijn wortels in de kwarkspread of een variant van de roomtwist en de andere dag eet ik het lekker op mijn rijstwafels of crackers.

Heb jij deze producten van Heks’nkaas al geprobeerd? laat het mij weten en laat weten wat jij ervan vindt.

groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s