persoonlijk

Terugblik 2018 deel 2

En hier is deel 2 van mijn terugblik op 2018. Het was niet de bedoeling om het in 2 delen te gaan doen, maar ik merkte dat de blog wel heel lang zou worden als ik het in 1 blog had gedaan.

Juli

Juli begon natuurlijk met werken, school zat erop al zou ik het diploma pas in september ontvangen. Wel een kleine tegenslag deze maand en dat was mijn pols.

screenshot_20181207-151748336977316848908652.jpg

Mijn pols ging steeds meer pijn doen, waardoor een een tijdje met een brace heb moeten lopen. Gelukkig is dit weggegaan nadat het extra veel rust heeft gekregen tijdens mijn vakantie in Spanje.

dav

Deze maand ben ik namelijk heerlijk ontspannen op vakantie geweest met mijn moeder. Zon, Zee, Strand en Eten (en mijn eerste echte Mojito gedronken).

dav

Geen stress, geen verplichtingen, lekker ontspannen en genieten. Tijdens mijn vakantie in Spanje heb ik wel contact gehad met een ander restaurant, of ik daar misschien de opleiding Zelfstandig werkende kok kon gaan volgen. Zodra ik thuis was van vakantie ben ik daar langs gegaan en alles was al snel geregeld. 1 september begin ik met de opleiding zelfstandig werkende kok en zou ik daar aan het werk gaan.

Augustus

ABFB4692

Augustus begon heel relax, ik had namelijk nog een weekje vakantie. Daarna was het weer tijd om aan het werk te gaan. Tot 31 augustus werkte ik nog in hetzelfde restaurant als voor de vakantie. Deze maand was niet zo heel bijzonder.

September

Tijd voor veranderingen. School begon weer en ik begon bij een ander restaurant. 9 september liet ik eindelijk mijn nieuwe tattoo zetten.

screenshot_20181207-1600243666061674550500266.jpg

En daarna ging het allemaal even minder. Ik zal het hier nog even kort benoemen, maar ga er niet diep over in. Na twee weken ben ik gestopt met school en met het werken bij dat restaurant. Ook zijn mijn ouders deze tijd uit elkaar gegaan.

Veel veranderingen in een korte tijd dus en als het iets is waar ik veel moeite mee heb, dan zijn het veranderingen. Ook nog iets leuks, ik kreeg een vriendje. Dit zorgde wel voor afleiding en dat was fijn. 26 september kon ik ook eindelijk mijn diploma voor kok in ontvangst nemen.

Oktober

Deze maand was ik een beetje de weg kwijt. Ik was druk bezig met het zoeken van werk, deed leuke dingen met mijn vriend, ging regelmatig langs bij mijn moeder, maar mentaal ging het gewoon erg zwaar. Ik ga hier ook geen geheim over maken, want ik weet dat meerdere mensen zich hiervoor schamen en dat moet echt de wereld uit!

12 oktober kreeg ik een baan aangeboden van 30 uur en deze heb ik ook aangenomen. Dit zorgde ervoor dat ik 1 zorg minder had. 30 uur klinkt voor vele waarschijnlijk heel weinig, maar voor mij is dit het meest haalbaar op dit moment.

Het belangrijkste wat ik deze maand heb gedaan is de stap genomen om langs de huisarts te gaan. Niet omdat ik ergens pijn heb of omdat ik ziek ben. Nee, ik ben gaan vragen om hulp. Dit was een hele moeilijke stap, ik vraag nooit om hulp. Tijdens mijn eetstoornis herstel heb ook alles zonder hulp gedaan, maar ik zag dat ik het nu even nodig had. Mijn hoofd was 1 groot chaos en ik sliep geen volledige nacht meer. De huisarts gaf mij een doorverwijzing naar de psycholoog, en hier kon ik in november terecht. Helaas moest ik dus nog 6 weken wachten op hulp…

dav

 

 

26 oktober had ik wel nog een super leuk uitje op de planning, namelijk het uitje samen met allemaal andere foodbloggers. In deze blog lees je daar meer over.

November

De eerste afspraak met een psycholoog, vragenlijsten invullen en sturen en daarna te horen krijgen waar allemaal aan gewerkt moet worden. Nou dat was even slikken, de lijst was langer dan ik had verwacht, maar er wordt wat aan gedaan en dat is al een hele stap. Ook deze maand iets minder leuk nieuws, break-up met mijn vriend. Het was beter om verder te gaan als vrienden.

IMG_20181102_115836.jpg

Voor de rest ben ik deze maand lekker aan het werk geweest. Werk was een fijne afleiding en ik kon al snel mijn plekje vinden. Ook ben ik weer lekker bezig met bloggen en krijg ik steeds meer leuke feedback en reacties van anderen.

En om niet te vergeten, ik ben begonnen met sporten in een sportschool. Ik heb eindelijk de stap gezet om aan mijn lichaam te werken. Niet om af te vallen natuurlijk. Ik wil juist aankomen en sterker worden.

 

December

En we zijn nu aangekomen waar we nu zijn, december. De laatste maand van het jaar. Wat deze maand mij gaat brengen, dat laat ik op mij afkomen. Deze maand staat in het teken van werken, goed voor mijzelf zorgen, sporten, bloggen, koken, bakken, genieten en ons klaarmaken voor het nieuwe jaar.

Dit was het dan eindelijk. Ik hoop dat jullie het een beetje leuke en interessant vonden om te lezen.

Hoe kijk jij terug op 2018? Was het een goed jaar of had het beter gekund?

Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s