Food

#MetdeboeronTour De Crole Hoeve

Zoals jullie laatst op mijn Instagram en Facebook hebben gezien, ben ik afgelopen 29 oktober met een aantal andere leuke Foodbloggers naar boer Leon geweest. Francine van Heerlijkehappen heeft dit allemaal voor ons geregeld samen met boer Leon. Waarom we naar boer Leon zijn gegaan en wat we daar allemaal hebben gedaan vertel ik jullie hieronder in mijn blog.

IMG_20181029_125425.jpg

Hoe de dag begon

De Crole Hoeve is in Sint Oedenrode. Dit ligt natuurlijk niet bij mij naast de deur. Ik ben dus eerst met de trein naar Den Bosch gegaan en daar werd ik opgehaald door Francine van HeerlijkeHappen, samen met Luuk van Luukskitchen en Kelsey van Kuukskes.

Daaruit zijn we naar Sint Oedenrode gereden, waar we werden ontvangen door boer Leon in het Smaaklokaal. Ook de andere foodbloggers kwamen daarheen en zo begon deze leuke dag.

Ritje met de huifkar

Na een gezellige kennismaking met boer Leon en de andere foodbloggers met een hapje en een drankje, zijn we de huifkar in gegaan. Boer Leon laat namelijk zijn runderen

dav

grazen in natuurgebieden en niet zomaar in een weiland. Het was een barre en koude toch, maar wat we uiteindelijk te zien kregen, maakte alles goed. Wat is het mooi deze schotse hooglanders van boer Leon zo in het natuurgebied te zien! Zo vrij.

Boer Leon vertelde ons van alles over deze koeien, met zoveel liefde en passie voor deze dieren. Ondanks dat deze dieren uiteindelijk ook op een bordje belandden, gaat het er heel anders aan toe dan in de vreselijke dierenindustrie. Hier gaat het er toch een stuk beter aan toe. Deze Schotse Hooglanders waren ook super lief en hadden een hoog knuffelgehalte. Iedereen nam dus ook een poging om er een leuke “selfie” mee te

IMG_20181029_142509.jpg

maken. En ja, ik heb het ook geprobeerdIMG_20181029_142757.jpg. Maar zoals je al kan zien, mijn “selfie skills” hebben nog wat oefening nodig.

 

 

 

 

Terug op de boerderij

Eenmaal terug op de boerderij gekomen, zijn we het Smaaklokaal weer ingedoken. Hier stonden Chef Ralf van De Beleving en slager Johan ons op te wachten. Slager Johan heeft

mde

ons laten zien hoe hij even een stuk ossenhaas van de rug afhaalt en daarmee heeft Chef Ralf 2 heerlijke amuses mee gemaakt. Namelijk carpaccio en steak tartaar, mijn favoriet! Op de steak tartaar zat een geel bolletje, wat sprekend leek op een eidooier, maar niets was minder. Het was een gelei met daarin de smaken die bij steak tartaar horen, zoals kappertjes, augurk en een rood uitje. Zoiets lekkers heb ik nog nooit gehad.

Daarna kregen we ook nog andere lekkere stukjes vlees, door Ralf gemaakt. Ook weer zo lekker, zo zacht van smaak, in 1 woord helemaal geweldig. Ik heb zitten smullen!

En toen was de dag weer voorbij, het was weer tijd om richting huis te gaan. Voor mij was dit de aller eerste keer dat ik zoiets heb mogen meemaken, samen met andere foodbloggers op stap gaan. Het was een super leuke dag, een dag met mensen die allemaal dezelfde passie hebben, namelijk koken en eten. Helemaal geweldig! Super geregeld door Francine en boer Leon.

Ook raad ik jullie aan om eens een kijkje te gaan nemen bij Boer Leon. Hier kun je zien dat het niet overal hetzelfde gaat, hier is geen sprake van massaproductie. Boer Leon geeft heeft leuke workshops op zijn Boerderij.

Website van de Crole Hoeve: https://crole.nl/

Wil je nog meer zien van deze dag? Francine van HeerlijkeHappen heeft ook een hele leuke vlog gemaakt

Een gedachte over “#MetdeboeronTour De Crole Hoeve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s