Food

Review: Breyers ice cream

Ook al is de zomer voorbij, soms ik het gewoon heerlijk om met een dekentje op de bank een bak ijs leeg te eten. Iedereen kent wel het merk Ben en Jerry’s, maar om daar een hele bak leeg te van eten zou ik je niet te vaak aanraden. Natuurlijk kan dat wel voor een keertje.

Sinds een tijdje is er een nieuw merk in de winkels te vinden. Namelijk Breyers. Zij beweren dat je schuldvrij een hele bak ijs leeg kan eten. Een beker Breyers Delights (500ml) bevat slechts 290 – 350 kilocalorieën**, is lager in suiker en bevat een hoog proteïne gehalte. Het perfecte ijs dus voor op de bank, na het sporten! (aldus Unilever)

Maar is het ook lekker? Dat ga ik met veel plezier testen.

De smaken

In Nederland zijn er 4 verschillende smaken te koop.

 • Creamy chocolate
 • Cookies & cream
 • Smooth vanilla
 • Mint chip

Ik heb voor jullie de eerste 2 smaken getest. waarom? Deze smaken leken mij het lekkerst. Vanille ijs ben ik niet zo’n fan van en de combinatie van mint en chocolade gaat er bij mij niet in. Maar gelukkig hebben ze 2 andere smaken, die mij heel erg lekker lijken.dav

Creamy chocolate

Als ik de beker open doet, ziet het eruit als gewoon chocolade ijs, niks vreemds op aan te merken. Ook de geur is hetzelfde. De bak zit lekker vol en ik heb er zin in, om hem op te eten. Creamy chocolate zal ik het niet noemen, want het ijs is niet super creamy. Maar dat achterwege gelaten is het een hele lekkere bak ijs. Je merk niet dat er minder suikers inzitten of extra proteïne.

Voedingswaarde en ingrediënten

In de hele bak zitten maar 310 kcal (dat is heel weinig voor een hele bak chocolade ijs) Voor de rest zitten er 8,4 gram vet (waarvan 5,5 verzadigd vet) 46 gram koolhydraten (waarvan 22 gram suikers) en 19,5 gram eiwitten.

 • Gerehydrateerde magere melk
 • geconcentreerde magere melk
 • maltodextrine
 • zoetstoffen (erythritol, steviolglycosiden)
 • room (4,5%)
 • melkeiwitten
 • cacaopoeder
 • suiker
 • emuglator (mono- en diglyceriden van vetzuren)
 • stabilisatoren (johannesbroodpitmeel, guargom)

Qua ingrediënten heb ik niks te klagen. Natuurlijk zitten er zoetstoffen in en een beetje suiker. Maar heel veel rare ingrediënten kom ik niet tegen. Vooral als je het vergelijk met het ijs van Ben en Jerry’s die een veel langere lijst met ingrediënten heeft. En qua voedingswaarde vind ik ze helemaal top. Zo kan je gezond genieten van een volledige bak chocolade ijs.

davCookies & Cream

Als ik de beker open doet, ziet het eruit als gewoon vanille ijs. Heel jammer, ik had namelijk graag gezien dat er ook koekjes al in zaten. De geur is hetzelfde als vanille ijs, niks op aan te merken dus. De cookies & Cream is romiger van smaak dan de creamy chocolate. En gelukkig als ik een paar happen heb genomen, komen er stukjes koek in zicht. Er zitten niet super veel koekjes in als je het vergelijkt met de variant van Ben en Jerry, maar dat had ik ook niet verwacht. Het is en blijft een gezondere bak ijs, dan kan je die nou eenmaal niet volstoppen met koekjes. Ik ben zeer tevreden over deze smaak. Ook al ben ik niet zo van het vanille ijs, vond ik deze erg smakelijk doordat die lekker romig was en de stukjes koek erdoor.

Voedingswaarde en ingrediënten

In de hele bak zitten maar 350 kcal. iets meer dan de creamy chocolate, maar nog steeds erg weinig voor een hele bak ijs. Voor de rest zitten er 9,3 gram vet (waarvan 6,1 verzadigd vet) 55 gram koolhydraten (waarvan 28 gram suikers) en 20 gram eiwitten.

 • Gerehydrateerde magere melk
 • geconcentreerde magere melk
 • maltodextrine
 • zoetstoffen (erythritol, steviolglycosiden)
 • room (4,5%)
 • melkeiwitten
 • suiker
 • tarwebloem
 • boter
 • cacaopoeder
 • aroma’s
 • emulgator (mono-en diglyceriden van vetzuren)
 • stabilisatoren (johannesbroodpitmeel, guargom)
 • ei
 • zout
 • rijsmiddel (natriumbicarbonaat)

Er zitten iets meer ingrediënten in dan de creamy chocolate, maar nog steeds geen hele vreemde ingrediënten. Qua voedingswaarde vind ik deze ook helemaal top. Zo kan je gezond genieten van een volledige bak chocolade ijs.

Conclusie

Wil je een keer een bak ijs leegeten, zonder een berg suiker binnen te krijgen. Dan zijn de ijspints van Breyers een goed alternatief. Je kan kiezen tussen 4 verschillende smaken en degene die ik heb geproefd zijn verrassend lekker. Geen rare nasmaken of vreemde ingrediënten.

Ze zijn bijna in alle supermarkten al te vinden zoals de Jumbo, Albert Heijn, Coop en plus

Heb jij ze al geprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt. Laat het mij weten hieronder in de reacties of op mijn Instagram.

Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s