Food·persoonlijk

25 food vragen Tag

Op de blog van Uit Pauliens Keuken kwam ik deze leuke foodtag tegen en besloot om hem over te nemen. Ik weet niet of jullie dit leuk vinden om te lezen, dus laat het mij weten of ik meer van dit soort tags moet doen.

IMG_9916Wat is je favoriete ontbijt?

Havermout met appel. Heel simpel, maar echt super lekker!

Hoe drink je je koffie?

Niet… Ik heb een tijdje koffie gedronken, maar kreeg daarvan vaal last van mijn darmen, daarom ben ik ermee gestopt.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?IMG_5211.JPG

Hmmm lastige vraag. Ik ben echt dol op rosbief, beenham of filet American. Maar een broodje met hüttekäse en kruiden of smeerkaas vind ik ook echt heerlijk!

Soep of salade?

Salade! Sowieso salade. Eigenlijk eet ik maar heel zelden soep en als ik soep eet is het zelfgemaakte soep met extra veel groente erin.

Wat is je favoriete kookboek?

Een favoriet heb ik nog niet. Ook heb ik nog niet super veel kookboeken, maar ik ben bezig om mijn collectie uit te breiden.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Nooit meer zoet. Ik ben echt iemand die van hartig houd. Ik zou echt niet zonder mijn chippies, Japanse mix en hartig broodbeleg kunnen.

Welke keuken(land) is jouw favoriet?

Ik vind van echt land wel iets heel erg lekker, maar als ik echt moet kiezen… Ik denk dan toch Mexico, want ik ben dol op taco’s en wraps 😀

Wat is je favo foodfilm?

De film Chef!. Deze film heb ik in de busreis naar Spanje gezien en daarna heb ik hem thuis nog 2x gezien. Het is een super leuke film en laat ook zien dat dromen kunnen uitkomen. Als je echt iets wil, dan kan je het ook.

IMG_5609.JPGWat is je meest guilty pleasure

Doritos chips. Vaak koop ik het niet, omdat ik zo’n zak het liefst zo snel mogelijk leeg eet. Het liefste heb ik de nacho cheese of de cool American :P.

Wie is je grootste inspiratiebron?

Jamie Oliver. Ik volg al zijn programma’s op 24Kitchen. Ik vind het heel inspirerend hoe hij alles doet en hoe hij zover is gekomen in de kookwereld. Ook vind ik zijn kookstijl heel fijn en leer ik daar heel veel van.

Thuis koken of uit eten gaan?

Thuis koken. Uit eten gaan is natuurlijk ook gezellig en erg lekker, maar ik vind het veel leuker om zelf uren in de keuken te staan en wat lekkers te maken voor iedereen.

High end of Low profile?

Low Profile. Dit is iets wat ik van huis uit heb meegekregen. Ik ben gewend om op het geld te letten, alles in de aanbieding te kopen en zo goedkoop mogelijke dingen te kopen. Uiteten in een restaurant gaan wij ook nooit, omdat dat best prijzig is. Mijn ouders kiezen er dan liever voor om bij een “all you can eat” te eten, zodat iedereen net zoveel kan eten wat die wilt. Zelf ga ik liever in een restaurant eten.

Wat is je lievelingsrestaurant?

Eerlijk gezegd heb ik dat nog niet. Dit komt omdat ik zelden uiteten ben geweest in een echt restaurant. Het is namelijk niet echt goed koop om uiteten te gaan. Later wil ik wel vaker uiteten gaan en veel verschillende restaurants gaan bezoeken. 😀

Boodschappen doe ik bij…

Lidl, Jumbo en Albert Heijn. Het meeste kopen we bij de Lidl en de Jumbo, maar soms rijden we een stukje verder om langs de Albert Heijn te gaan, want daar hebben ze een paar producten die je niet bij de Lidl en de Jumbo kan krijgen. Tegenwoordig gaan we steeds vaker langs de Albert Heijn.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb?

Dat was in het hotel in Spanje. Ik weet niet precies wat het was, maar het was een ragout van mosselen en tomaat, geserveerd in een halve mosselschelp en dat was dan gefrituurd. Dit jaar gaan we weer terug naar datzelfde hotel, dus ik hoop dat ze het weer hebben 😀

Wat is je favo cocktail?

Ik drink geen cocktails….. Misschien komt dat nog, maar tot nu toe, geen cocktails voor mij 🙂

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?

Eigenlijk beide niet. Ze zijn mij veels te oud. HAHA

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Uhhh Heel veel mag er niet ontbreken zoals, alle soorten kruiden, sla, goede messen/pannen etc., oestersaus, soja saus, wraps, noodles, fruit en ga zo maar door….

Mijn favo snack is..

Japanse mix of een lekkere bak kwark met fruit en muesli 😛

Wat zit erop jouw pizza?

Champignons, paprika, ham en hüttekäse.IMG_2466

Wat lust je echt niet?

Doperwten en rode kool uit pot. Verse rode kool vind ik wel heel lekker!

Mijn favoriete foodblog is..

Ik heb er meerdere zoals Zonderfratsen, Optimavita, De groene Meisjes, Chickslovesfood, Healtyfitjo, FitWithMarit

Het gekste dat ik ooit heb gegeten is..

Ik denk niet dat ik echt gekke dingen heb gegeten tot nu toe, maar dat kan nog komen. Ik ben kok in opleiding, dus ik zal waarschijnlijk in de toekomst nog wel wat rare dingen gaan eten.

Wat staat er op je food bucket list?

Oesters eten, maar misschien kom daar heel snel verandering in :D. (hou mijn instagram in de gaten)

Ik kan niet leven zonder..

Fruit, havermout, kwark en augurken. (ik kan met gemak elke dag een pot augurken leeg eten :p)

Ik hoop dat jullie d leuk vonden om te lezen, heb je nog andere leuke vragen of tags etc. wat je graag van mij wilt weten? Let me know!

Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s