persoonlijk

Wat zijn triggers. Triggers bij een eetstoornis

Triggers, je komt ze overal tegen. Tijdens mijn eetstoornis zag ik overal wel een trigger in. Als ik een dun meisje voorbij zag lopen, werd ik gelijk getriggerd. Als ik zag dat iemand maar 1 boterham at, terwijl ik er 3 moest eten werd ik gelijk getriggerd. Als mijn klasgenoten weer leuk vertelden dat ze nooit ontbeten en pas rond 5 uur in de middag voor het eerst wat aten, werd ik enorm getriggerd. Calorieën op verpakkingen waren een grote trigger. Online kleding shoppen kon ik niet, want ik werd getriggerd door al die super dunne modellen.eetstoornissen-wolk-smal

Heel de wereld zit vol met triggers en als je een eetstoornis heb is dat heel lastig. Triggers houden je tegen om te herstellen, om te kiezen voor het gezonde leven. Triggers zijn helaas moeilijk volledig te vermijden, maar een groot deel van de triggers kun je vermijden.

Hieronder een paar tips om triggers te vermijden.

 • Volg geen eetstoornis en/of recovery accounts op instagram of een ander social media platform.
 • Kijk geen series, films of tv programma’s waar je getriggerd door kan worden.
  • Zoals
   • documentaires over eetstoornissen
   • America’s / Hollands next top model
 • Koop je kleding in de winkel en niet op online webshops. Hiermee vermijd je de foto’s van (vaak) te dunne modellen.naamloos.png

Triggers volledig vermijden is onmogelijk. Je kan jezelf niet opsluiten in een kamer en er nooit meer uitkomen. Wel kan je jezelf aanleren om minder snel getriggerd te zijn. Ga dus niet in de slachtofferrol staan en overal bij zeggen “ik word getriggerd”, hiermee los je namelijk niks op en niemand heeft er wat aan. Het is de bedoeling dat je uiteindelijk leert om te gaan met deze triggers, dat je erboven gaat staan. Laat je niet tegen houden door triggers. Het is tijd om deze triggers te overwinnen, Ga de uitdaging aan om tegen deze trigger in te gaan. Laat zien dat jij je niet laat tegen houden door een trigger.

Heb jij veel last van triggers en hoe ga jij daar mee om? Laat het hieronder in de reacties weten en wie weet kan je iemand anders hiermee helpen.

Groetjes Tiffany

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s