Food·persoonlijk

Hoe ik mijn stofwisseling heb versneld

“Hoe kan jij zoveel eten?” Deze vraag krijg ik dagelijks gesteld op instagram en eigenlijk heb ik er geen antwoord op. Wel weet ik dat ik door het rustig aan opbouwen van mijn calorieën-intake mijn stofwisseling heb versneld. Dus misschien is dat wel het antwoord. Ik ben natuurlijk geen diëtiste en niet elk lichaam is hetzelfde. Bij mij heeft dit geholpen voor het versnellen van mijn stofwisseling, of dit bij jou ook helpt moet je gaan uittesten.

Waarom ik mijn stofwisseling heb versneld?

stofwisseling-versnellen-750x595Ik heb een aantal jaren een bepaald aantal calorieën elke dag gegeten. Deze hoeveelheid was niet gezond. Vooral voor een jonge meid was het veels te weinig, maar ik bleef met deze hoeveelheid stabiel in gewicht. Hoe dit kwam? Dit kwam omdat ik door mijn eetstoornis in de spaarstand ben gekomen. Nu zullen vele hun eigen mening hebben over de spaarstand, maar ik weet nu dat het toch echt werkelijk bestaat. Als jullie meer willen weten over de spaarstand, laat het mij weten.

Door deze lage calorieën intake had ik vaak last van vermoeidheid, weinig energie en last van mijn spieren en gewrichten. Dit komt natuurlijk doordat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarom heb ik besloten om mijn stofwisseling te gaan versnellen. Met behulp van internet ben ik gaan uitzoeken wat voor mijn lichaam het beste werkt en dat ben ik gaan proberen. Met als resultaat dat ik nu gewoon lekker veel kan eten zonder gelijk aan te komen.

Hoe heb ik mijn stofwisseling versneld?

Verhogen van mijn intake

Mijn intake om de 3/4 dagen met 80-100 calorieën te verhogen. Ik heb daarvoor geen vaste regels gesteld, zolang ik maar elke keer ophoogde met 80-100 calorieën. De en dag at ik een koekje extra, de andere dag at ik een calorierijkere snack en de andere keer weer at ik tijdens het avondeten meer. Ik luisterede naar wat mijn lichaam op dat moment wilde.

Dit was voor mij de beste manier om het vol te houden. Een vaste eetlijst werkt voor mij niet, ik wil namelijk niet elke dag hetzelfde eten.

Voldoende eiwitten etenhealthy-diet-resize-105554056

Ik ben meer eiwitten gaan eten. Doordat ik lactose moeilijk kan verteren, at ik weinig zuivel producten. De eiwitten die ik binnen kreeg waren van vlees en vis en dit eet ik niet elke dag. Ik heb namelijk ook wel eens een dag dat ik vegetarisch eet, dit is beter voor het dierenwelzijn en het milieu. Volledig vegetarisch eten zou ik niet kunnen, maar soms een dag geen vlees en vis vind ik wel belangrijk.

Om meer eiwitten te gaan eten, ben ik begonnen om elke avond een bakje kwark met een beetje eiwitpoeder te eten. Ik gebruik de eiwitpoeders van Body&fit shop. Nu bestaat dagelijks tussen de 20-25% van mijn voeding uit eiwitten.

Voldoende vetten eten

Dit was misschien wel de moeilijkste stap voor mij. Meer vetten eten. Mijn intake bestond eerst namelijk rond de 10-13% uit vetten. Dit is veels te weinig voor je lichaam. Dit heb ik nu opgehoogd naar 20-25%. dit zijn voornamelijk gezonde vetten, maar ook gewoon verzadigde vetten uit vlees, chips en andere lekkernijen.

Sla geen maaltijden over 

Hier zijn duizenden beweringen over te vinden op het internet, maar voor mij werk dit het beste. Sla nooit je maaltijd over. Ook al heb je geen honger, eet dan gewoon iets klein. Je lichaam blijft zo in werking en komt niet in ruststand.

Meer drinkenwater-versnellen-stofwisseling

Zorg dat je elke dag voldoende drink. Dit is niet alleen goed voor je stofwisseling, maar ook voor je nieren. Het beste kun je natuurlijk kiezen voor water, thee en koffie. Ik drink zelf ook graag een glas limonade, Crystal clear en cola zero. Dit is misschien niet de gezondste keuze, omdat er zoetstoffen inzitten, maar ik vind het wel gewoon heel lekker.

Dit zijn de dingen die mij hebben geholpen om mijn stofwisseling te versnellen. Er zijn op internet nog veel meer tips te vinden om je stofwisseling te versnellen, maar die heb ik niet uitgeprobeerd.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.

Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s