persoonlijk

Motivatielijst om aan te komen

Hier een aantal motivatietips om aan te komen. Mij hebben deze tips heel goed geholpen, hopelijk helpt het jou ook.

 • Je hebt veel meer energie als je op gezond gewicht zit.
 • Je lichaam herstelt weer van binnen. Door je eetstoornis is je lichaam van binnen helemaal kapot gegaan. Zelf heb je er misschien helemaal niks van gemerkt, maar ondergewicht is echt super slecht voor je. Je kan door ondergewicht nierfalen, darmkwalen, leverkwalen, hartritmestoornissen, botontkalking, en spierverwaarlozing krijgen. En zo kan ik nog wel een hele lijst op noemen!
 • Je haar wordt weer gezond. Iedereen met een eetstoornis herkent het wel. Haaruitval, de nachtmerrie van iedereen. Helaas is het wel iets wat eigenlijk bij iedereen voorkomt met een eetstoornis. Doordat je te weinig voedingsstoffen binnen krijgt, gaat je haar uitvallen. Je haar wordt heel dun, dof en ongezond. (zelf durfde ik buitens huis alleen nog maar een vlecht te dragen, zodat niemand zag dat ik elke keer haar verloor als ik mijn hand er doorheen haalde.)IMG_0230
 • Je krijgt weer meer concentratie en je kunt weer helderder nadenken. Je kan dingen makkelijker onthouden en je kan beter leren. Schoolwerk gaat dus dan ook een stuk gemakkelijker.
 • Je krijgt weer een gezonde blik en je huidskleur wordt weer gezond. Je hebt niet meer zo’n wit gezicht.
 • Je kan beetje bij beetje weer genieten van het eten, je bent niet meer bang voor eten.
 • Je krijgt weer meer sociale contacten, je doet weer mee in het normale leven. Vaak mag en kan je door je eetstoornis niet meer naar school of kan je geen leuke dingen meer doen, omdat je daarvoor de kracht en energie niet hebt. Je raakt vaak daardoor in een sociaal isolement, je hebt nergens meer zin in. Je verliest je vrienden en zit alleen nog maar thuis.
 • Je hebt niet elke dag last van en “foodbaby”. Tijdens het aankomen houdt je lichaam alles vast wat die binnen krijgt. Hierdoor heb je vaak last van een “foodbaby”, je buik staat dan bol van het eten, omdat je lichaam dit vast houdt. Zodra je weer op gezond gewicht zit hoeft je lichaam dit niet meer vast te houden.
 • Je wordt vrolijker en je kan weer vaker lachen. Tijdens je eetstoornis verdwijnen je emoties vaak, je hebt dan weinig last van gevoel.
 • Je kan weer gezellig met je vrienden meedoen. Gaan ze een keer gezellig met z’n allen eten, jij kan dan ook gewoon weer gezellig mee en ook gewoon eten waar je zin in heb. Geen eetstoornis die jou dan gaat vertellen dat je alleen maar sla mag eten, of gewoon helemaal niet mee mag.IMG_5449
 • Je wordt niet meer nagekeken op straat of er wordt niet meer achter je rug om gepraat over ‘enge meisje dat zichzelf uithongert.’
 • Je hebt het niet elke dag ijskoud. Je lichaam kan zichzelf weer op temperatuur krijgen zonder dat je 5 paar sokken, 2 broeken, 3 truien en 4 paar handschoenen aan hoeft te doen. (en ja ik droeg zoveel kleding tijdens mijn eetstoornis)
 • Je gaat weer stralen. Oke, dit geloofde ik echt nooit, totdat ik weer eens een foto van mijzelf nadat ik aangekomen was op Instagram plaatste. Ineens kwamen er allemaal reacties over dat ik weer straalde, dat ik er weer goed uitzag, dat mijn ogen straalde en dat ik eindelijk eens “echt” lachte en niet zo’n ”fake” smile.
 • Je zelfbeeld wordt beter. je geloof me maar. Uiteindelijk zal je jezelf juist mooier gaan vinden. Dit zal niet a-la-minute zijn, maar op een gegeven moment ga je zelf ook inzien dat je er met een gezond gewicht veel beter er uit ziet.hsfile_171642
 • Mensen zullen trots op je zijn. Mensen die jou langer kennen zullen trots op je zijn dat je de stap heb gezond om weer gezond te worden. Je zult veel complimenten krijgen over jou strijdlust en dat je er weer super goed uit ziet.

En misschien nog 1 puntje voor de meiden onder ons

 • Jongens zien je weer staan. Tijdens je eetstoornis zien jongens je ook wel staan, maar dan met de gedachten “wat ziet dat meisje er dun en slecht uit”.

Jongen houden nou ook eenmaal van een vrouw met een normaal figuur, jongens willen geen hoopje bot gaan knuffelen. (Dat zou je zelf ook niet willen knuffelen) Jongen willen wat hebben om vast te houden.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. Heb jij nog goede motivatietips? Laat het hieronder weten, zodat iedereen er wat aan heeft.

Groetjes Tiffany

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s