Food

Eetdagboekje

Vele van jullie hebben gevraagd naar een eetdagboekje. Dit is voor mij best lastig om bij te houden, want op de dagen dat ik werk eet ik heel onregelmatig. Ook eet ik tijdens het werk vaak kleine hapjes tussendoor, omdat ik dingen moet proeven.

Dit eetdagboekje is dus wat ik eet op een vrije dag.IMG_0306

Ontbijt

Mijn ontbijt is eigenlijk elke dag hetzelfde. havermoutpap met appel. Ik vind het heerlijk om mijn dag te beginnen met iets warms. Dit ontbijtje vult mij tot de lunch en is heel voedzaam. Meestal ontbijt ik rond 9:30/10:00

IMG_0447

Lunch

Als lunch eet ik het liefst brood. Ik neem dan 3 sneden volkorenbrood met beleg. Mijn favoriete soorten beleg zijn smeerkaas, ham, kipfilet, filet american, jam, rookvlees en hüttekäse. De lunch eet ik meestal rond 13:00, maar dit kan elke dag verschillen.

MiddagsnackIMG_0273

Vandaag ging ik voor een rijstwafel met chocospread van Walden Farms, een rijstwafel met salsa en hüttekäse en een cracker met zuivelspread bieslook. Op werkdagen en schooldagen heb ik nooit tijd om een lekkere snack te maken, daarom neem ik er op vrije dagen wat meer tijd voor. Deze snack at ik rond 15:30.

Avondeten

Omdat ik 4 dagen eet op het werk, wat niet zo super IMG_0729gezond is vaak, vind ik het fijn om thuis iets te eten met veel groentes. Op het werk hebben we namelijk vaak weinig groentes, terwijl ik juist liever heel veel groentes eet voor de vitamines en vezels. Ook eten we nooitIMG_0735 aardappelen op het werk en ik heb toch wel graag een keer een aardappeltje tussendoor. Vandaag had ik biefstuk, aardappeltjes uit de oven met een lekkere grote bak salade met daarin ijsberg sla champignons, paprika, rode ui, augurk en een zelfgemaakte dressing.

Avondsnacks

IMG_0332In de avond heb ik altijd de meeste trek, daarom eet ik ’s avonds vaak meerdere snacks. Deze avond koos ik voor de raw bar vegan cocoa and goji berry. Deze kan je bij de action kopen. (hierover heb ik ook al IMG_0749[1]eerder een review over geschreven) Later had ik ook nog een rijstwafel met pindakaas, beschuit met abrikozenjam, een dikke plak chocolade proteïne cake, 3 kleine koekjes. En om de avond goed af te sluiten een bak kwark met muesli en tropische fruitmix (diepvriesfruit).

Dit was wat ik deze dag allemaal heb gegeten. Qua drinken drink ik vaak limonade, water, cola zero, cristel clear en thee.

Note: elke dag is anders qua eten bij mij. De ene dag is gezonder dan de andere dag. Soms heb ik een dag dat ik alleen maar zin heb ik lekker eten en eet ik zo een bak popcorn en een bak japanse mix in één keer leeg. Op het werk eet ik ook een stuk ongezonder. Vaak is het dan wit brood met de lunch en iets van volle borden met pasta, nasi of kipsaté met kroepoek. Ik ben geen fitgirl of iemand die een perfect gezonde levensstijl heeft. Ik eet wat ik wil, wanneer ik wil. Je leeft immers maar 1 keer, dus je moet gewoon lekker genieten!

Ik hoop dat jullie dit leuk vonden om te zien. Heb je nog leuke ideeën of tips, laat het mij weten.

Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s