persoonlijk

Bijna naar huis #kliniekupdate

Vandaag deel ik weer met jullie hoe afgelopen week is verlopen. In mijn vorige update (als je lichaam niet mee werkt) kon je lezen dat ik weer een lijstophoging heb bedacht samen met de diëtiste. Deze week heb ik die gevolgd en ik heb zelfs weer filet american op, jam en een keer vlokken. Qua avondeten ook meerdere uitdagingen gehad, couscous met balletjes, bami met tempeh in satesaus (wat niet beviel, maar wel gegeten) en macaroni met vegetarische bolognesesaus gehad.

Mentaal ging het alleen erg slecht. Ik zat/zit niet lekker in mijn vel. Ik vergelijk me te veel met anderen en ik heb erg veel last van triggers. Ook enorm veel last van heimwee. Ik voel me hier niet serieus genomen. Gelukkig mocht ik woensdag even met verlof van 9 tot 20. Dat brak even de week.

Afgelopen weekend was ik van zaterdag 9 tot zondag 20 met verlof. Wat deed het thuis zijn mij goed afgelopen weekend. Heerlijk kunnen genieten van wandelingen in het zonnetje zaterdag en zondag lekker kunnen werken van 10 tot 15. Het werk was erg druk, ging wel goed, maar was ook even twijfelen of ik er extra voor moest bijeten. Daarom heb ik naar rintveld gebeld om te vragen of dat nodig was en hoeveel dan. Advies gekregen en dus extra bijgegeten. Dit is een enorme win voor mij, want bijeten doe ik normaal nooit en ik had de hele zondag ook niet gewandeld. Het eten gaat gelukkog zonder te veel spanning thuis, terwijl ik wel dus uitdagingen aanga en zelfs extra eet. Op rintveld is de eetstoornis veel meer aanwezig door triggers. Ik ben blij dat ik voor een korte opname heb gekozen, want op rintveld krijg ik juist meer eetstoornis gedachtes… (wat volgens mij juist niet de bedoeling is?)

Zondagavond moest ik om 20 weer terug zijn(had erg veel moeite om terug te gaan). Gisteren weer wegen en controles, dat was goed, dit keer lekker meer aangekomen (schade van vorige week ingehaald zullen we maar zeggen). Vandaag weer de terugkoppeling van het team gehad en dat was allemaal positief.

Vandaag mag ik lekker voor mezelf koken, ik ga portobello’s gevuld met gekruide couscous, groente en feta maken als uitdaging.

Woensdag/morgen ga ik met ontslag. Een paar dagen eerder dan de 23ste, maar voor mij is dit nu wel beter. Samen met mijn behandelaar een plan gemaakt voor thuis, wat er fijn is.

Dit was de update voor deze week. Ook dus de laatste vanuit de kliniek! Thuis gaan we weer verder met uitdagingen en zorgen dat ik gezond blijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s