persoonlijk

Eten op gevoel, hoe is het gegaan en hoe gaat dat nu verder?

In mijn vorige update kon je lezen dat ik een weekje ging proberen om op gevoel te eten. Deze week is nu voorbij en in deze blog vertel ik jullie hoe het is gegaan en of ik ermee door gaat.

Hoe is het gegaan?

De eerst twee dagen was erg zwaar en lukte het ook nog niet om mijn gevoel volledig te volgen, te bang voor eetbuien. Wel had ik deze twee dagen al meer en anders gegeten dan met de eetlijst. Het lukte mij al om producten te kiezen waar ik echt trek in had. Na deze twee dagen is het nog beter gegaan. het lukte mij steeds meer om te luisteren naar mijn lichaam en daarop te vertrouwen. Daardoor heb ik wel een aantal kleine eetbuien gehad, maar dit hoort bij het herstel. Ik heb mijn lichaam zolang ondervoed, dat het nu schreeuwt om eten. Helaas is het nog niet voor 100% gelukt, te veel angst nog.

Daarbij wil ik ook benadrukken dat het alles behalve makkelijk is. Ik heb veel nare gedachtes en ben bang om weer net zoals vroeger overgewicht te krijgen. Deze angst is ook normaal en het is belangrijk om hier doorheen te gaan.

Ben ik veel aangekomen?

Vanmiddag was mijn wekelijkse therapie uurtje op Rintveld weer, waarbij ik ook altijd moet wegen. Zoals verwacht was ik veel aangekomen. Vorige week was ik stabiel gebleven, maar deze week was er veel bij, dus de schade van vorige week had ik dubbel en dwars ingehaald.

Blijf ik op gevoel eten?

Aankomende week blijf ik op gevoel eten, ik denk dat ik deze week minder kleine eetbuien ga krijgen, omdat mijn lichaam nu gewend is, dat ik genoeg eet en minder schreeuwt om meer en meer. Dat hoop ik.

Ook kreeg ik veel de vraag over wat ik nu allemaal eet wat ik normaal niet at en of ik een what I eat in a day kon doen. Dit heb ik niet gedaan, omdat ik niet elke keer foto’s wil maken van alles wat ik eet. Maar als antwoord op de vraag over wat ik allemaal eet nu: veel chocolade, chips, koekjes en natuurlijk ook gewoon de hoofdmaaltijden. Daarnaast eet ik ook nog steeds brood, yoghurt, fruit en gewoon gevarieerde avondmaaltijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s