persoonlijk

MANTRA en weer genieten #klniekupdate

Vandaag heb ik weer een kliniekupdate voor jullie. Inmiddels ben ik alweer 12 weken opgenomen. Het leek mij wel eens goed om te reflecteren wat ik de afgelopen weken hier heb bereikt.

Wat heb ik bereikt?

Het aller belangrijkste is dat ik weer een volwaardig voedingsinname heb en dat ik al wat kilo’s ben aangekomen. Dat was ook het grootste doel van mijn opname. Daarnaast heb ik ook kleine overwinningen bereikt, zoals geen calorieën meer tellen, keuzes maken op basis van smaak, rust nemen en ik kan soms weer genieten van eten.

Wat wil ik nog bereiken?

Deze opname is vooral om lichamelijk gezond te worden en we zijn daarin goed opweg. Ook ben ik gestart met de MANTRA behandeling. Hier vertel ik hieronder meer over. Deze opname gebruik ik nu nog om verder op gewicht te komen, eetregels te verbreken en mezelf uit te dagen met producten die verboden zijn voor de eetstoornis.

De MANTRA behandeling

Samen met mijn behandelaar ga ik de MANTRA behandeling starten. (Deze zijn we vorige week gestart) Ik heb een werkboek waarin ik opdrachten ga maken. Door middel van deze behandeling ga ik werken aan mijn herstel. Het werkboek helpt mij de voor- en nadelen van hulp en verandering op een rijtje te zetten. Ook gaan we dmv. opdrachten erachter komen waar mijn eetstoornis vandaan komt, wat mijn eetstoornis in stand houd en hoe we ervoor kunnen zorgen dat ik niet meer terugval in mijn eetstoornis.

Mijn behandelaar is erg te spreken over deze vorm van behandeling en zegt dat het bij velen heeft geholpen. Ik hoop ook dat het mij gaat helpen in mijn herstel.

Hoe ga je verder na de opname?

Als ik weer op gewicht ben, stopt de opname maar niet mijn gesprekken met de behandelaar. Ik zal weer wekelijks controles hebben (gewicht etc) en een gesprek met mijn behandelaar. Ook gaan we gewoon verder met de MANTRA behandeling. Hoe lang mijn behandeling gaat zijn weet ik niet, maar het zal nog wel een tijdje zo doorgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s