Food·Recepten

Mexicaanse rijstbowl

Laatst kreeg ik een pakketje met daarin Fazer Willja haverrijst Deze rijst is net iets anders dan de gewone rijst. Het bevat meer eiwitten en voedingsvezels. Ook zit de haverrijstvol met vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, magnesium en vitamine B9. Een leuk, lekkere en goede afwisseling voor de gewone rijst. De haverrijst groeit in Scandinavië. Door de koude winters en lichte zomers, zijn er minder pesticiden nodig voor het verbouwen van haver. Ook hoeft het geen lange weg af te leggen vanaf tot aan je keuken. Je kunt Fazer Willja haverrijst gebruiken als gewone rijst, maar ook voor een heerlijke risotto of poke bowl. Ik heb er een lekkere Mexicaanse bowl mee gemaakt. Hoe? Dat lees je hieronder in het recept.

Ingrediënten

 • 75gr haverrijst
 • Aubergine
 • Champignons
 • Paprika
 • Garnalen
 • Gerookte paprikapoeder
 • Knoflookpoeder
 • Chilipoeder
 • Komijn
 • Zout en peper
 • kiemgroente (optioneel)
 • Jalapeno peper (optioneel)

Je kan de garnalen vervangen voor kip, biefstukreepjes, vega wokstukjes of vis.

Bereiding

Snij de aubergine en champignons in blokjes en bak deze in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg hieraan een snufje paprikapoeder, knoflookpoeder, chilipoeder, komijn en zout en peper toe. Bak in een andere pan ook de Quorn vegetarische stukjes met dezelfde kruiden voor ongeveer 5 minuten.

Kook ondertussen de haverrijst volgend de verpakking en snij de paprika in reepjes of blokjes. Wanneer de haverrijst klaar is en de aubergine gaar is, kan je gaan opdienen. En klaar is je heerlijke Mexicaanse bowl.

Voeg eventueel voor extra pit wat sambal toe.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffsjourneyx in jou bericht. Veel kookplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s