Food·Recepten

Chili con Carne

Een maaltijd wat hier regelmatig wordt gemaakt is chili con Carne. De mannen zijn er dol op en je kan er ingooien wat je zelf wilt. Vaak gooi ik alle restjes groente erin, samen met gehakt, bonen en tomatensaus. Voorheen maakte ik gebruik van een kant en klare chili con carne kruiden mix, maar dat is verleden tijd. Het is net zo makkelijk om zelf de chili con carne te kruiden en ook nog eens gezonder. In die zakjes zitten vaak extra toevoegingen en te veel zout.

Als ik een pan chili con carne maak, maak ik altijd een hele grote pan vol. Vaak voor zo’n 12 personen, zodat we meerdere bakjes kunnen vullen voor in de vriezer. Altijd handig, want dan kunnen we altijd een maaltijd uit de vriezer vissen als we geen tijd hebben om te koken. Wil je nou ook zelf chili con carne (of chili sin carne, vegetarisch) maken zonder pakjes en zakjes? Lees dan snel verder.

Ingrediënten (4-6 personen)

 • 500 gram gehakt
 • 3 paprika’s
 • 4 uien
 • 4 teentjes knoflook
 • 400 gram champignons
 • 1 groot blik kidneybonen (bruine bonen kan ook)
 • 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 el chilipoeder
 • 2 tl komijnpoeder
 • 2 tl gemalen korianderzaad
 • 1 el zoete paprikapoeder
 • zout naar wens
 • boter of olie om in te bakken

Bereiding

Snij de ui, paprika en champignons in kleine blokjes. Hak ook de knoflook fijn.

Verhit een pan met een beetje olie of boter en fruit hierin de ui en de paprika. Voeg na 2 minuten de gehakte knoflook en de champignons toe. Zet een grote pan met dikke bodem op laag uur en doe hierin de groentemix.

In de pan waarin je de groente heb gebakken, ga je nu het gehakt rullen. Zodra dit bijna gaar is doe je alle kruiden erbij en mix dit even goed. Voeg daarna het gehaktmengsel toe aan de groente in de grote pan.

Voeg nu het blikje tomaten puree, het blik tomaten blokjes en een scheut water toe. Ondertussen spoel je ook de kidneybonen af en laat je deze uitlekken in een vergiet. Deze voeg je als laatste toe en laat het geheel voor een tijd sudderen. (minimaal 15 minuten) Je kan het gelijk eten na die 15 minuten, maar hoe langer je het laat sudderen, hoe beter de smaak.

Serveer het met rijst, noodles, wraps, aardappelen of frietjes en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel getoverd.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffsjourneyx in jouw bericht.

Veel Kookplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s