persoonlijk

Nieuw jaar Nieuwe kansen, terugblik 2022

Het nieuwe jaar is begonnen, tijd voor nieuwe kansen. Afgelopen jaar was totaal niet mijn jaar. Vandaag kijk ik terug op mijn afgelopen jaar in deze blog.

Propedeuse en een noodopname

Afgelopen jaar begon goed. Ik behaalde in het eerste jaar van de Pabo gelijk mijn propedeuse. Alles op alles er aan gedaan om deze te behalen, ten koste van mijn gezondheid. Een week later werd ik namelijk met nood opgenomen in de eetstoorniskliniek. Ik leefde op het randje van leven en dood. Na een week hier te hebben gezeten maakte ik de verkeerde keuze om naar huis te gaan. Ze konden mij niet verplichten om te blijven en ik ging dus naar huis. Ik deed er alles aan om mijn gezondheid te verbeteren en ik maakte kleine stapjes vooruit. Het eten ging de eerste weken erg goed en ik kwam aan in gewicht. Dit hield ik een tijdje vol, maar een paar maanden later was ik weer terug bij af. In de zomer werd ik weer opgenomen, maar deze opname had een ander doel. Namelijk het starten van nieuwe medicatie. Nadat mijn lichaam gewend was aan de medicatie ging ik met ontslag. Helaas ging het eigenlijk helemaal niet goed met mij omtrent eten.

Nieuwe opname en een domme keuze

Thuis ging het weer bergafwaarts. Ik werkte nog maar een paar uurtjes per week, want mijn lichaam hield het niet langer vol. Ook at ik weer gezonder en minder. Ik wist dat ik dit niet langer meer vol zou houden en dat ik goede hulp nodig had. Samen met mijn behandelaar heb ik toen besloten om voor een langdurige opname te kiezen. Een opname die niet na 3 weken zou stoppen. Deze keuze was erg lastig, maar ik wil herstellen en daarom heb ik mij ingeschreven voor de wachtlijst. Daaraast heb ik ook zelf gevraagd om een zorgmachtiging te krijgen. Dit zou betekenen dat ik niet zomaar met ontslag kan. Waarom zou je daarna vragen, zullen de meeste mensen denken? Nou als ik bang wordt, dan ga ik dingen vermijden. Zo ging dat ook bij mijn vorige opnames. Wanneer ik zag dat ik aankwam, werd ik bang en ging ik vroegtijdig met ontslag. Met de zorgmachtiging kan dit niet.

Langdurige opname

1 November werd ik dus op genomen alleen nog zonder zorgmachtiging. Ik moest er dus voor zorgen dat ik niet eerder met ontslag zou gaan, want dat kon nog wel. Gelukkig kreeg ik te horen dat mijn zorgmachtiging per 14 december in is gegaan en gelukkig ben ik voor die tijd niet met ontslag gegaan, hoe graag ik ook wilde. het lukte mij om te blijven. Nu zijn we twee maanden verder. Al twee maanden zit ik in de eetstoornis kliniek. Dag in, dag uit te vechten tegen die klote eetstoornis.

Hoe kijk ik terug op deze twee maanden?

De afgelopen twee maanden heb ik gevochten tegen de eetstoornis. Ik heb hele moeilijke dagen gehad, veel gehuild en de komende periode zal alleen maar moeilijker worden met nog meer tranen. Ik zet stappen vooruit en ik ben al aardig wat aangekomen in gewicht. Ik heb een gewicht bereikt, wat ik in het afgelopen jaar nog niet heb gewogen. Dit is eng, onbekend en maakt me bang. Bang voor wat komen gaat. Nog meer aankomen, nog meer emoties en nog meer strijd in mijn hoofd. Ik weet waarvoor ik het doe, maar het maakt me ook heel erg bang.

Het komende jaar gaat hopelijk beter worden. Ik ben in ieder geval niet van plan om nog heel lang in de eetstoornis te blijven hangen. Het komende jaar wil ik weer leven. Wil ik weer Tiffany zijn die haar doelen ga behalen. Wat mijn doelen zijn voor het komende jaar, deel ik in een volgende blog.

2 gedachten over “Nieuw jaar Nieuwe kansen, terugblik 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s