persoonlijk

Doelen voor 2023

In mijn vorige blog lees je een terugblik van 2022. Hierin lees je dat afgelopen jaar totaal niet mijn jaar was. Dit wil ik in 2023 anders doen. 2023 wordt het jaar dat ik mezelf weer ga terugvinden. Hoe? Het komende jaar ga ik werken aan mezelf en mijn doelen na streven. In deze blog vertel ik jullie meer over mijn doelen.

Mijn doelen

Mijn belangrijkste doel is om gezond te worden. Ik weet dat ik niet voor 100% zal herstellen van mijn eetstoornis. De eetstoornis zal altijd een plekje in mijn hoofd houden. Wel een plekje ver in mijn achterhoofd, daar streef ik naar. Ik wil weer kunnen eten wat ik wil, wanneer ik wil en waar ik wil. Ik wil mij niet meer druk maken om eten, mijn gewicht en calorieën. Daarnaast wil ik mezelf beter leren kennen. Wie ben ik nou echt? Wie is Tiffany zonder eetstoornis en wat vind ik leuk. Dit gaat een lange zoektocht worden. De afgelopen 8/9 jaar was ik altijd dat meisje met de eetstoornis. Dit wil ik niet meer. Ik wil weer gewoon Tiffany zijn. En ja, gewoon zijn is goed genoeg. Ik hoef niet ergens goed in te zijn, zoals goed zijn in een eetstoornis hebben. Ik wil gewoon goed zijn, in mezelf zijn. (snap je het nog?) Maar terug naar mijn doelen.

Hardlopen

Zodra ik uit de kliniek kom (wat ongeveer in februari zal zijn), zit ik weer op een gewicht waarbij ik kan gaan starten met hardlopen. Na jaren dit niet meer te hebben gedaan, moet ik weer bij 0 beginnen. Rustig aan opbouwen is nu heel belangrijk. Mijn spieren hebben dankzij de eetstoornis een flinke optater gekregen. Ik heb mijn lichaam veel pijn gedaan en mijn spieren zijn allemaal afgebroken door de langdurige ondervoeding. Ook mijn botten zijn verslechterd en mijn conditie is nergens meer te bekennen.

Werken, school hoe wil ik dit gaan invullen?

In maart begint het seizoen weer bij de Heerlijkheid, waar ik afgelopen zomer ook in de keuken heb gewerkt. Hier ga ik nu weer werken, wanneer ze mij nodig hebben. Nu ik ook weer meer energie heb en lichamelijk een stuk sterker ben, kan ik ook langere dagen werken.

Dan school, wat wil ik hier mee? Eerlijk gezegd heb ik nu nog niks vast staan qua school. Ik wil eerst verder werken aan mijn herstel. Ook wil ik onderzoeken of ik verder wil en kan studeren. Ben ik niet te oud? Ben ik wel slim genoeg voor het HBO? Deze vragen spoken veel rond in mijn hoofd. Dus qua studie weet ik nu nog helemaal niks. Het kan zo zijn dat ik in september wel weer ga studeren, maar dat zie ik over een tijdje wel.

Bloggen

Ook wil ik weer het bloggen opstarten. Weer nieuwe recepten maken en uitwerken, bloggen over mijn journey, jullie meenemen in mijn leven, tips en tricks geven en nieuwe producten proberen. Van alles en nog wat dus en ik heb er nu al zin in! jullie ook? De komende tijd ga ik alvast wat ouder recepten delen die ik wel al heb gemaakt, maar nooit heb gedeeld. Hou mijn blog en instagram in de gaten voor de nieuwste blogs en recepten.

Fijn nieuw jaar allemaal!

3 gedachten over “Doelen voor 2023

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s