persoonlijk

Eindelijke weer een update #kliniekupdate

Hier ben ik weer met een nieuwe update. Ik ben inmiddels nu voor 7 weken opgenomen. Vorige week heb ik geen update geschreven, omdat ik niet zo lekker in mijn vel zat/zit. Ook nu zit ik nog niet zo lekker in mijn vel, maar ik probeer toch even een kleine update over de afgelopen twee weken te schrijven.

Vorige week

Vorige week werd het me even allemaal te veel. Mijn emoties had ik zoveel opgekropt dat ik ze niet meer in handen had. Ik heb die week ook veel gehuild op mijn kamer. Ik kan moeilijk met mijn emoties omgaan en ik vind het nog moeilijk om hierin hulp te vragen. Het eten was die week ook minder goed gegaan. Ik at alles van mijn eetlijst, maar wel minimaal. Na een gesprek met de diëtiste heb ik goede afspraken kunnen maken over mijn eetlijst.

Afgelopen week

Het volgen mijn mijn eetlijst is deze week weer een stuk beter gegaan. Het lukte weer om gezonde keuzes te maken en niet keuzes vanuit mijn eetstoornis. Wel heb ik erg veel moeite met mijn emoties toe te laten, Gisteren hebben we weer de wekelijkse terugkoppeling gehad. Ik was meer dan genoeg aangekomen, wat ik ook had verwacht. Ondanks dat ik aan de ene kant graag snel wil aankomen, heb ik er ook wel moeite mee. Vooral het veranderen van mijn lichaam, maar ik ga door. Afgelopen weekend was ik ook weer lekker even thuis en aankomend weekend is het verlof van van zaterdag 9:00 tot en met maandag 21:00. Met kerst ben ik dus thuis, maar helaas moeten we wel op tweede kerstdag terug (dit is iets verzekering technisch ofzo, zeiden ze). Qua vrije tijd/ wandeltijd zit zit ik nu op 2x 20 minuten. Dat is sinds deze week lekker opgehoogd, omdat het aankomen zo goed gaat. Hier ben ik wel heel erg blij mee. Ik zit ook bijna op het BMI waarmee ik mag starten met koken. Dus deze week nog extra goed mijn best doen met eten zodat ik aankomende week weer lekker veel aankom. Hoe sneller ik aankom, hoe sneller ik op gewicht zit en ik weer lekker naar huis mag. Als het zo door gaat ben ik eind januari misschien al thuis!

Hieronder beantwoord ik weer een paar vragen van jullie

Merk je al minder angsten rondom eten?

Helaas nog niet. Ik had dit wel gehoopt, maar ik denk dat ik het meer tijd moet geven.

Hoe gaat het eten in de weekenden thuis?

Dat gaat goed. Ik volg netjes mijn eetlijst en hou mij aan de juiste hoeveelheden. Het is wel een strijd in mijn hoofd, maar tot nu toe lukt het nog elke weekend goed.

Op welke uitdagingen ben je trots?

Dat ik op de kliniek en ook thuis mijn eetlijst volledig volg. Ik sla geen dingen over en ik maak keuzes vanuit mijn gezond ik. Ik kies niet meer voor de magere producten. Voorheen koos ik altijd voor jam, smeerkaas, rookvlees etc, maar nu ga ik elke dag voor vlokken, kipkerrie salade en lekkere kaas. Vooral de geitenkaas is mijn favoriet met de lunch.

Hoe weet je wanneer je iets doet vanuit jezelf ipv vanuit je eetstoornis?

Dat vind ik lastig om uit te leggen. Ik weet van mezelf heel goed wanneer ik vanuit de eetstoornis een keuze maak en wanneer ik vanuit mezelf een keuze maak. Ik kijk nu echt naar wat ik lekker vind, ondanks dat ik het misschien moeilijk vind om te eten.

Wat zijn je doelen voor het nieuwe jaar?

Mijn doelen voor het nieuwe jaar wil ik in een aparte blogpost gaan delen met jullie.

5 gedachten over “Eindelijke weer een update #kliniekupdate

 1. Wat een verhaal! Je bent heel sterk dat je jezelf hier zo dapper doorheen slaat. Daar heb ik veel respect voor. Een fijne Kerst toegwenst en een mooi en gezond 2023. Ik ben trouwens ook dol op kaas. Maar dan oude kaas, geen geitenkaas 🙂

  Like

 2. Ik heb echt super bewondering hoe jij, hoe moeilijk je het vindt dit toch deelt met de buiten wereld! Respect hiervoor! Ik geloof heel graag dat het niet altijd even makkelijk zou zijn enzo! Blijf er voor gaan en blijf het licht in het einde van de tunnel zien! Vind je het ook lastig als anderen in de kliniek niet of nauwelijks eten? En stel dat is dan zo, hoe pak jij het dan aan om toch zo sterk te blijven en er toch voor te gaan!

  Like

  1. Dankjewel en als antwoord op je vraag, ja dit vind ik ook heel lastig, maar ik wil herstellen en daarvoor moet ik eten. Ik zit er voor mijn herstel

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s