Geen categorie

Meer vrijheid, het ging even niet en ik beantwoord weer jullie vragen #kliniekupdate

Een nieuwe week voorbij. Ik zit hier inmiddels alweer 5 weken. De dagen zijn hier nog steeds erg saai, maar ik ben deze week wel gestart met één keer per week beeldend therapie. Ook ben ik deze week weer voldoende aangekomen en heb ik voor het eerst meer vrije tijd. Ik mag vanaf vandaag 2x 10 minuten wandelen (yeah). Ook mag ik nu op regulier weekendverlof. Dat betekend van vrijdag 15:00 t/m zondag 20:00. Afgelopen weekend is het ook goed gegaan thuis, dus ik ben blij dat ik de komende weekenden gewoon volledig op verlof mag.

Ik heb jullie op Instagram gevraagd of jullie nog vragen hadden en daar werd massaal op gereageerd. Een aantal vragen heb ik uitgekozen en deze beantwoord ik hieronder.

Hoe gaat het met je?

Niet goed, maar ook niet slecht. Ik zet enorme stappen in mijn herstel en de verpleging vindt ook dat ik het erg goed doet. Dit heb ik maandag te horen gekregen tijdens de wekelijkse evaluatie. Mentaal gaat het wel slecht. Ik zit veel met piekergedachten en voel mij erg somber. Dinsdag ging het even helemaal niet goed en heb ik extreem veel last gehad van paniek, daarom kom deze update niet zoals gewoonlijk op dinsdag online. Ook heb ik weer veel last van hoofdpijn, tegen migraine aan. Ik hoop dat dit een korte fase is.

Word je lijst nog opgehoogd of zit je nu op de ‘max’?

Een ‘max’ bestaat niet. Mijn lijst is deze week niet opgehoogd, omdat ik voldoende aankom met deze lijst. Het kan zijn dat ik uiteindelijk niet meer genoeg aankom met deze lijst en dan moet ik een lijst omhoog. Dit kan je echter niet van te voren voorspellen.

Ga je nog terug naar school of ga je als kok werken?

Eerlijk gezegd vind ik dit een hele lastige vraag. Ik wil het namelijk beide, maar ik weet dat dat niet kan. over een tijd zal ik hierover na moeten gaan denken, maar voor nu nog even niet. Eerst focus op herstel.

Volg je liever een lijst of overweeg je een ‘all in’ methode?

De all in methode werkt voor mij niet. Dus voor nu volg ik liever een lijst en ik hoop dat ik, wanneer ik weer thuis ben, ik op gevoel kan gaan leren eten.

Hoelang blijf je nog in opname?

Tot ik een bepaald gewicht heb bereikt. Wanneer dit is, kan je niet van te voren weten. Het lichaam is geen machine die elke week een standaard hoeveelheid aankom. De ene week is het meer dan de andere week.

Waar kijk je naar uit als je weer thuis bent, in de weekenden, maar ook na de opname

Mijn eigen bed en douche en het normale leven weer kunnen oppakken. Weer lekker naar buiten kunnen, starten met hardlopen, werken en de alle daagse dingen doen zoals boodschappen en koken.

Wil je weer uitdagingen aangaan qua eten?

Dat doe ik dagelijks.

Dit is het voor nu, ik heb niet alle vragen kunnen beantwoorden, maar als je nog vragen heb mag je mij altijd een berichtje sturen.

8 gedachten over “Meer vrijheid, het ging even niet en ik beantwoord weer jullie vragen #kliniekupdate

  1. Hallo eva, je reactie is totaal niet helpend voor iemand met een eetstoornis. Daarnaast zijn de boterhammen gewoon op een normale manier belegd. Met vriendelijke groet, Tiffany

   Like

 1. Wat een bijzondere reactie van je, Eva. Meen je dit echt serieus? Ik neig er naar te denken dat je opzettelijk een absurde opmerking maakt.

  Dit zijn normaal belegde boterhammen. Sterker nog: ik vind ik de boterham met spread wat karig belegd. Kan het kloppen dat er ook nog sambal overheen zit en het dus nog minder een volwaardig belegde boterham is? En ik kan het verkeerd zien, maar wat is de reden dat je kiest voor 30+ kaas?
  Voel dit trouwens niet als aanval op je persoon, maar meer als een oprecht kritisch vragende houding tegenover de es.

  Like

  1. Hallo nathalie, op die spread zit sambal, maar ook gewoon een volledige portie spread. Dus die boterham is gewoon normaal belegd. Ik moet 3x per dag kaas en op dit moment lukt dat alleen met de 30+ kaas. Dit is ook afgesproken met mijn behandelaar

   Like

   1. Helder. Ik vond het lastig iets te zeggen over wat er op je bord ligt. Wie ben ik? Tegelijkertijd is de eetstoornis het meest bij zwijgen gediend.
    Succes!

    Like

   2. Ik denk ook niet dat het helpend is om te oordelen over wat er op iemands bord ligt als je niet weet wat het verhaal erachter is

    Like

   3. Vond je mijn reactie veroordelend? Dat probeerde ik juist niet te doen. Vandaar mijn voorzichtige vragen en juist niet stellen dat er iets mis is met het beleg.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s