Food·Recepten

Taco’s met kip en sticky groenten

Vandaag een receptje uit de oude hoed, want dit recept heb ik al een geruime tijd geleden gemaakt, maar door omstandigheden niet meer kunnen delen. Ondanks dat het een “oud/vergeten” recept is, doet dat niet ten onder van de smaak. Dit recept is ook ideaal om mee te variëren. Zo kan je het ook maken met rundvlees/vega kip /tofu/ tempeh er door of met heerlijke oesterzwammen. De bereiding blijft grotendeels hetzelfde, alleen wanneer je rundvlees gebruikt heeft het iets meer tijd nodig om te garen. Hoe je deze heerlijke taco’s met kip en sticky groente maakt, lees je hieronder in het recept.

Ingrediënten

 • 1 grote Portobello
 • 1 kipfilet (ongeveer 100-120 gram)
 • 100 gram Broccoli
 • 50 gram champignons
 • 80 ml sojasaus
 • Bloem
 • Knoflookpoeder
 • Uienpoeder
 • Chilipoeder
 • olijfolie om in te bakken
 • Mais tortilla’s
 • Sla

Bereiding

Snij de portobello, champignons en broccoli in kleine stukken. Verhit daarna een koekenpan met een beetje olijfolie en bak hierin de groente even kort. Zet daarna het vuur laag en voeg de sojasaus, knoflookpoeder, uienpoeder en chilipoeder toe. Laat dit voor ongeveer 10 minuten op laag vuur sudderen. Daarna voeg je in kleine beetjes bloem toe, totdat het een kleverige/ sticky saus wordt. Voeg eventueel een snufje zout toe, maar persoonlijk vind ik het door de sojasaus al zout genoeg.

Bak in een andere koekenpan de maistortilla’s knapperig. Dit doe je in een droge pan en ongeveer 1 a 2 minuten per kant. Serveer de sticky groente met de knapperige maistortilla’s en klaar is je heerlijke snelle maaltijd.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffsjourneyx in jouw bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s