persoonlijk

Even een update

Zoals vele al hadden opgemerkt, deel ik wat minder op mijn socials. Dit heeft een reden en dat ga ik vandaag met jullie delen. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Ik ga terug de kliniek in. Jup, je leest het goed. Back to the eetstoorniskliniek. Om te werken aan volledig herstel. Dit is vorige week al besloten, maar ik durfde het vanuit schaamte niet te delen..

Maar waarom dan?

Nou het gaat thuis met ups en downs. Ik ben wel al wat aangekomen, maar het lukt me thuis niet alleen. Ik blijf hakkelen en dat wil ik niet meer. Ik wil voor volledig herstel ga, ja de 100%. Natuurlijk zal ik altijd wel een beetje eetstoornis in mijn achterhoofd behouden, maar het mag niet meer mijn leven en eten beïnvloeden.

Blijf je dan weer zo kort?

Dat kan niet. Dit keer heb ik mij volledig klem gezet. Samen met mijn behandelaar hebben we besloten dat ik een zorgmachtiging krijg. Met deze zorgmachtiging heeft de kliniek de macht over mij en over mijn gezondheid. Ik heb geen stem meer en kan dus ook niet ineens zeggen dat ik naar huis wil. Ik heb zelf aangegeven dat ik dit wil, want ik wil niet weer foute keuzes maken. Met de zorgmachtiging kan ik (en dus de eetstoornis) geen keuzes maken. Alle macht ligt in de handen van de kliniek. En ja, dat maakt me bang, maar ik weet dat het nodig is om zo zelf geen fouten meer te maken.

Hoe lang ga je daar dan blijven?

Dat weet ik niet precies. Ik blijf daar tot ik een goed gezond gewicht heb en grotendeels zonder eetstoornis leef. Dus geen minimaal gezond gewicht, wat ik in eerste instantie altijd wilde.. Hoe snel dat gaat weet niemand, maar wel weet ik dat dit maanden kan duren. Dus ja, de opname zal maanden duren. Na de eerste paar weken, mag ik wel weer het weekend opbouwen en op ten duur mag ik in het weekend thuis zijn. Dit kan natuurlijk alleen als het goed gaat.

En je studie dan?

Dit was het moeilijkste van allemaal, maar ik heb mij moeten uitschrijven voor de studie. Ik mag en kan pas weer starten met de studie zodra ik gezond ben. Gelukkig heb ik mijn propedeuse en kan ik in de toekomst gelijk met het tweede jaar starten.

Wanneer word je opgenomen?

Op dit moment sta ik als tweede op de lijst en ze denken rond eind oktober. In de tussentijd heb ik nog steeds 1x per week een afspraak met mijn behandelaar. In de tussentijd moet ik met al mijn kracht proberen om stabiel te blijven en niet terugzakken in de eetstoornis. Dit is heel erg lastig, doordat de winterdepressie weer om de hoek is komen kijken en ook nu ik thuis zit en niks om handen heb.

Dit was even de update. Even niet zo positief, maar ik blijf hoop houden om volledig te herstellen.

3 gedachten over “Even een update

 1. Heel veel sterkte ! Krachtige en goede keuze. Dat zal niet makkelijk zijn geweest gezien je zo’n zin had in je studie. Een goede investering om straks ook beter te kunnen concentreren bij je studie.
  Liefs Mirjam

  Like

 2. Lieve Tiffany,

  Respect voor je moed om (weer) het gevecht aan te gaan met je eetstoornis. Ik wens je een goede tijd toe (klinkt onlogisch nu wellicht) in de kliniek. En ik wens je toe dat je gaat zien wat ik in je zie (vanuit volgersperspectief😊): een mooi, warm, krachtig en getalenteerd mens✨️🌈🔥.
  💛

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s