Food

Simply V #review

Het is een tijd geleden dat ik een review heb geschreven, maar vandaag heb ik er weer één voor jullie. Dit keer over een product waar ik zelf heel nieuwsgierig naar was en eigenlijk heel sceptisch over was. Toen ik een mailtje kreeg van Kroon op het werk over dit product heb ik ook een tijdje getwijfeld of ik dit wel moest reviewen, maar omdat ik steeds meer vegan lezers heb en dat er ook steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in vegan eten, heb ik er toch voor gekozen om de producten van Simply V te proberen.

Als echte kaaskop en geen dag zonder kaas beleeft, was ik dus best sceptisch over dit product. Hoe kan vegan kaas nou lekker zijn, als er niks van dierlijke producten in zit. Dit heb ik voor jullie getest en mijn mening lees je verder in deze blog.

Ik word niet gesponsord of betaald voor de blog. Ik zal eerlijk mijn mening geven, ook als het niet lekker is. Ik heb niet alleen de kaas getest, mijn vader en een van mijn broers heb ik ook laten testen. De reacties van hun lees je ook in deze blog.

Simply V

De vegan kazen van Simply V zijn gemaakt van amandelen. Simply V is niet alleen een voor iedereen die vegan wilt eten, het is ook ideaal voor mensen met een voedselintolerantie. Of het nu gaat om lactose-intolerantie, glutenintolerantie of melkeiwitallergie. De producten van Simply V kan je dan nog steeds eten. De plantaardige producten zijn namelijk vrij van lactose, melkeiwitten en gluten.

Ze hebben kaasplakken, geraspte kaas en een creamy spread en deze zijn bij o.a. Jumbo, Coop en Crisp verkrijgbaar.

Ingrediënten en voedingswaarde

De producten zijn allen voornamelijk van amandelen gemaakt. Dit verbaasde mij nogal, want de meeste vegan producten worden van soja gemaakt.

Voor de rest zit er kokosolie, zetmeel, aroma, aardappeleiwit, zout, kleurende levensmiddelen (concentraat van appel en wortel) en antioxidant (natriumascorbaat)

Geen rare of vreemde dingen volgens mij. (ik ben geen hele grote kenner in dit soort dingen, maar ik weet wel dat dit geen schadende ingrediënten zijn)

De voedingswaarde zijn ook niet slecht. Qua calorieën en vetten kan je deze vergelijken met de 30+ kaas uit de supermarkt. Wel is er een nadeel, de producten van Simply V bevatten geen eiwitten.

In normale kaas zitten juist veel eiwitten en hier eigenlijk 0. Dit vind ik wel jammer, want daardoor is het niet een volledige vervanger. Maar er zijn gelukkig andere manieren om aan je eiwitten te komen.

Review

En nu komt het gene waarvoor jullie deze blog hebben geopend. Onze mening. Het is mijn namelijk gelukt om mijn vader en een van mijn broers ook mee te laten testen. Ik begin met mijn mening.

Hierboven heb ik al genoemd dat ik het jammer vind dat er geen eiwitten in zitten, maar wat vind ik van de producten zelf? Nou dat ga ik jullie eens vertellen.

Ik was verrast, in positieve zin. Vegan kaas van een ander merk had ik al eens eerder geproefd en die viel toen erg tegen. Daar zat weinig kaassmaak aan. Maar deze varianten van Simply V hadden veel meer smaak. De geraspte kaas was erg lekker. Smelt wel iets anders dan de normale geraspte kaas, maar dat doet de smaak niet ten onder. Als je de geraspte variant zo los eet, was het minder. Te weinig smaakt. Deze kan je dus het best alleen gebruikten voor op een pizza, lasagne etc.

De kaasplakken waren gek. Dat was het eerste wat er in mij op kwam. Maar gek, omdat ze heel goed smaakten. Misschien niet precies zoals kaas, maar het kwam er heel erg dicht in de buurt. De creamy variant was ook erg goed, niks mis mee en ook geen rare aparte smaak.

Maar misschien nog wel het belangrijkste van deze review. Wat vonden de mannen ervan?

Mijn broer liet ik het proeven zonder dat ik zei wat het was. Het eerste wat hij zei toen hij de plak kaas at was, “Dit is een lekkere kaas” Nou dan weet je dat je goed zit, want hij eet graag kaas.

Mijn vader wist wel dat het iets anders was dan kaas, maar zelf hij zei “dit is niet verkeerd”. De geraspte variant proefde hij ook los, maar daar vond hij ook weinig smaak aan zitten. De plak kaas vond hij erg goed en zou hij vaker kunnen eten.

Conclusie

Simply V heeft goed werk geleverd. Dat had ik niet verwacht, omdat ik eerdere vegan kazen had geproefd die nergens naar smaakte. Een minpunt voor mij is dat er geen eiwitten in zitten en dat het prijzig is. Nog steeds zijn vegan en vegetarische producten duurder dan de normale varianten en dit zorgt ervoor dat minder mensen het zouden kopen. Ik denk als het net zo duur was geweest als de kaas die ik normaal koop, dan zou ik mijn normale kaas vervangen voor deze vegan varianten. Maar wie weet in de toekomst.

Maar eet jij nou vegan, lactose-vrij, glutenvrij of sojavrij, dan zijn deze producten van Simply V echt een aanrader.

Vind jij het leuk om zulke reviews te lezen? Laat dan in de reactie achter wat ik de volgende keer moet reviewen.

Een gedachte over “Simply V #review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s