Food·Recepten

Vegetarische Pompoenrisotto

De zomer is voorbij, de pompoenen belanden weer in de supermarkt. En laat ik nou dol zijn op pompoen. Pompoen is een veelzijdige groente die je zowel in hartige als zoete gerechten kan eten. Ik heb al vele zoete en hartige recepten met deze heerlijke groente gemaakt. Van brownies tot lasagna, van cake tot soep.                                                            Deze recepten kan je hier -> vinden Recepten met pompoen

Vandaag heb ik weer een nieuw recept voor jullie, met pompoen natuurlijk. Namelijk een heerlijke romige risotto met pompoen, Parmezaanse kaas en walnoten. 

Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 1 kleine pompoen (flespompoen of ronde pompoen)
 • 4 el olijfolie
 • 320 gram risottorijst
 • 1 ui
 • 100 ml droge witte wijn
 • Groente bouillon, ongeveer 2 liter.
 • 55 gram Parmezaanse kaas
 • zout & peper
 • boter en olijfolie (om in te bakken)

Voor de garnering

 • Walnoten
 • Parmezaanse kaas
 • rucola

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil en snij de pompoen in blokjes. Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Doe hier de olijfolie overheen en hussel het even door elkaar. Zet de bakplaat voor ongeveer 35-40 minuten in de oven.

Snij ondertussen de ui fijn en fruit deze aan in boter en olijfolie. Voor het maken van de risotto gebruik ik een hapjespan met goede bodem. Voeg na 2 minuten de risottorijst toe. Roer dit goed door en bak dit voor ongeveer 2 minuten mee. Als de risottorijst glazig wordt blus je hem af met de witte wijn. Zorg dat je het vuur op middelhoog hebt staan.

Zodra de wijn verdampt is, voeg je een deel van de bouillon toen. De risottorijst moet net onder water staan. Roer het goed door. Zodra je ziet dat de meeste bouillon door de rijst is opgenomen, voeg je weer nieuw bouillon toe. Deze stap herhaal je totdat de risottorijst gaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten.  

Voeg als laatste de Parmezaanse kaas en pompoen toen. Roer dit nog even door elkaar zodat de Parmezaanse kaas er doorheen smelt. Breng het eventueel nog op smaak met zout en peper. Verdeel de risotto over de borden en garneer het af met walnoten, Parmezaanse kaas en rucola. En klaar is je heerlijke romige en herfstige pompoenrisotto.  

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel Kookplezier!    

3 gedachten over “Vegetarische Pompoenrisotto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s