Over mij·persoonlijk

Oost west, Thuis best… Update

Na 3 intensieve weken in de kliniek, ben ik weer thuis. Normaal gesproken zou ik er 6 a 8 weken blijven, maar dit is toch omgedraaid naar een flex opname van 3 weken. De reden dat ik dit heb besloten is omdat het eten daar goed ging en het nu tijd werd om het ook thuis goed te gaan doen. Ook was een reden dat ik zelfs daar nog geen behandelaar had die mij op mentaal gebied kon helpen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 20200920_163010.jpg

Het eten kan wel goed gaan, maar een eetstoornis draait niet alleen om het eten. Er zit zoveel meer achter, zoveel meer gedachtes en met deze gedachtes moet ik nog steeds elke minuut van de dag mee dealen. Ik sta nog steeds op de wachtlijst voor een behandelaar die mij gaat helpen met het achterliggende probleem, maar dit kan nog maanden duren….

Hoe is het gegaan?

Deze 3 weken waren dus alleen gericht op eten, eten en nog eens eten. Dit was zwaar, maar het heeft wel zijn vruchten afgeworpen. Ik heb geleerd om weer 3 volledige hoofdmaaltijden te eten en tussendoor ook snacks. Het obsessief afwegen van mijn eten en het obsessief tellen van calorieën is ook verleden tijd. Dit geeft aan de ene kant erg veel rust, maar aan de andere kant ook erg veel spanning. Ook eet ik weer verschillende producten zoals pasta, brood, rijst, chocolade, chips, koek en ga zo maar door. Maar het is nu niet zo dat ik gelijk zonder zorgen alles kan eten. Ik volg voor nu een eetlijst, waarmee ik aan moet komen. Wat de afgelopen weken ook is gelukt.

Hoe nu verder?

De komende tijd zit ik dus thuis zonder hulp voor mijn eetstoornis. Eens keer in de 2 weken moet ik op controle bij de huisarts en als die controles niet goed zijn moet ik weer terug naar de kliniek, maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit. Het is dus nu elke dag een tweestrijd in mijn hoofd. Wel eten, niet eten, wat eten, minder eten, te veel eten, eetlijst volgen, eetlijst niet volgen.

Tot nu toe gaat het eten redelijk goed. Ik daag mij uit om weer nieuwe gerechten te maken en ik probeer elke dag genoeg te eten, zodat ik ook richting gezond gewicht ga.

Het vele thuis zitten is wel er lastig, maar mijn studie begint pas in februari.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 20200924_130711.jpg

Het is lastig om nu een bijbaantje te vinden van zo’n 20-24 uur per week, wat normale uren heeft zodat ik mijn eetmoment kan vasthouden. En ook wat hier in de buurt is, omdat autorijden officieel even niet mag.

Wel ga ik het bloggen weer oppakken en komen er vanaf nu weer heerlijke recepten online. Als je al wat sneak previews wilt zien, kan je mij het beste even volgen op Instagram @Tiffskitchenx Hier post ik regelmatig al wat foto’s van mijn nieuwe receptjes.

We geven niet op, we gaan door met dit gevecht. Ik heb al genoeg jaren hieraan verspilt en het is tijd om mijn leven weer op te kunnen pakken en weer te mogen genieten. Dit was voor nu even mijn update. Wil je meer lezen over hoe het gaat, dan verwijs ik je door naar mijn Instagram. Een berichtje sturen mag ook altijd.

Groetjes Tiffany

4 gedachten over “Oost west, Thuis best… Update

  1. Ik wens je veel sterkte met eten van je dagelijkse maaltijd. Ook hoop ik voor jou dat er snel iemand is die je mentaal kan bijspringen. 👍😘

    Like

  2. Ik vind het bijzonder dat je niet langer dan enkele weken bent gebleven – uit eigen ervaring weet ik dat je vaak snel denkt dat het wel weer beter gaat omdat de maaltijden lukken maar juist de langere periode en triggers in de kliniek overwinnen belangrijk zijn om het herstel wat je op het begin ziet lange tijd vast te houden. Waarmee ik niet wil zeggen dat dit voor jou niet de juiste keuze is, maar ik weet dat meerdere mensen met eetstoornissen je volgen en ik zou persoonlijk aanraden om de hulp als je die eenmaal krijgt volledig aan te nemen, hoe moeilijk dat ook is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s