Food

Review: Bazqet

Laatst kreeg ik een leuk pakketje van het merk Bazqet binnen. Het was een tas vol lekkere snacks. Ik ben dol op snacken, maar ik probeer wel zoveel mogelijk verantwoord te snacken. Gelukkig kan dat met de producten van Bazqet.

Wil jij nog ook zo’n leuk probeerpakket van hun producten? Die kan je vanaf nu ook bestellen op de site van Bazqet 

IMG_20191007_142549.jpg

Over Bazqet

Bazqet biedt verstandige en lekkere alternatieven voor iedereen die op een bewustere manier wilt snacken. De producten van Bazqet zijn op veel manieren verantwoordelijker:

  • minder calorieën
  • minder toevoegingen en conserveringsmiddelen
  • vegetarisch
  • glutenvrij of biologisch.

Dit klinkt allemaal goed toch? Maar zijn de producten ook lekker, want dat is toch wel het aller belangrijkste van een snack. Dit ben ik gaan testen voor jullie.

De koekjes

Ik begon met het testen van de koekjes. Bazqet heeft twee smaken, namelijk de Duo cereal bar coconut chocolate en de Duo cereal bar vanille dark chocolate. Nou moet ik toegeven dat ik die coconut niet zelf heb getest. Maar de “gasttesters” vonden ze goed te doen, alleen een beetje hard.

De duo cereal bars zitten per 2 verpakt. De koekjes zijn erg klein, maar voor een snelle kleine snack precies goed. De vanille dark chocolate heb ik wel zelf getest. De smaak van de koekjes is goed, maar zelf vind ik ze erg klein.

Ingrediënten 

Duo-Bar Vanilla & Dark Chocolate: 41% granen (havervlokken, geëxtrudeerde rijst), pure chocolade 20% (cacaoboter, suiker, cacaomassa, emulgator: lecithinen (soja); aroma), plantaardige olie (koolzaad), bruine suiker, glucosestroop, ongeraffineerde
donkere bruine suiker, maïsmeel, gerstemoutextract, emulgator: lecithinen
(soja); zout, rijsmiddel: natriumcarbonaten; aroma. Kan sporen van noten en
sesam bevatten.

Duo-Bar Coconut & Chocolate: 35% granen (havervlokken, rijst, cornflakes) suiker, bruine suiker, gerst moutextract, glucosestroop, magere-melkpoeder, maltosedextrine,
emulgator: lecithinen (soja); aromas, pure chocolade 20% (cacaoboter, suiker,
cacaomassa, emulgator: lecithinen (soja); aroma), cacaopoeder, cacaomassa, sojaolie,
plantaardige olie (palm, koolzaad), bevochtigingsmiddel: glycerol; kokosnoot
4%, kaneel, aroma’s, zout. Kan sporen van noten en sesam bevatten.

Persoonlijk vind ik het jammer dat er nog best veel suiker in de koekjes zitten. Voor een makkelijke en snelle snack zou ik het soms wel een keertje nemen, maar ik kies liever voor iets wat minder suikers bevat.

De popcorn

In het pakketje zaten ook twee zakjes popcorn. In de smaak Cheese Sea salt en in de smaak Honey. Nou ben ik een groot fan van popcorn, maar niet van zoete popcorn, want vaak maken ze die zo zout, dat je kiezen eruit springen. Dus het werd tijd om deze twee te gaan testen.

De Honey was de variant waarmee ik begon. Bazqet heeft gekozen om de popcorn te zoeten met honing. Dit is misschien wel wat gezonder dan gewone suiker, Maar ik zou het niet gelijk gezond noemen. Wel zijn ze erin geslaagd dat ze de popcorn niet mega zoet hebben gemaakt. Ik zou deze popcorn zeker kiezen als ik zin heb in een lichte zoete snack.

De cheese en sea salt was als volgende aan de buurt. Deze vind ik echt heerlijk. Sowieso eet ik dagelijks zoute popcorn en deze zal ik ook vaker eten. De cheese smaak had van mij nog wel iets meer gemogen.

Ingrediënten:

Honey: maïs, suiker, honing (10%), glucosestroop, plantaardige olie (palm), antiklontermiddel: lecithine (raapzaad), smaakstof honing (0,3%).

Cheese sea salt: maïs, plantaardige olie (palm), kaassmaak (9%) (maiszetmeel, LACTOSE (MELK), zeezout (18%), poedersuiker, NATUURLIJK KAASAROMA (6%) (MELK, LACTOSE), specerijen (uienpoeder, knoflookpoeder), kleurstof (E160c), voedingszuur (E270), rozemarijn extract.

Zoals je kan zien aan de ingrediënten, zijn ook hier aan beide varianten suiker aan toegevoegd. Dit vind ook weer erg jammer, want dat is niet nodig. Popcorn is van zichzelf een luchtige en gezonde snack, waardoor deze zakjes popcorn van Bazqet weinig calorieën bevatten. Het is daardoor een goede vervanger voor je bak chips in de avond of als je zin heb in een lichte snack.

De rice chips

En nu komen de rice chips. Deze zijn nieuwe van Bazqet en ik was er erg nieuwsgierig naar. Helaas heb ik niet alle smaken zelf mogen testen. Ik heb alleen de Black peper en de Barbecue mogen testen, ook al ben ik ook erg benieuwd naar de andere twee varianten.

De eerste variant die ik testte was de Black peper. Deze was zeker lekker, hele dunne knapperige chips. Smaak is niet bijzonder. Eet hem zelf het liefst met wat pompoen hummus erbij om het wat extra smaak te geven.

Ook mocht ik de smaak Barbecue testen, hier keek ik toch wel het meest naar uit. Ik ben namelijk dol op barbecue saus. Deze was ook erg lekker en ga ik zeker vaker kopen. Er hadden van mij nog meer kruiden op gemogen, want die waren heel erg lekker.

Ingrediënten:

Black pepper: zilvervliesrijst 81%, olijfolie 16%, dieetzout (natriumarm zout, zeezout) 0,9%, zwarte peper 1%

Barbecue: zilvervliesrijst 76%, olijfolie 16%, smaakstoffen 8% (natuurlijke aroma’s, suiker, zout, stablisator, kaliumchloride, glucosestroop, (mais), aardappelmaltodextrine, kokosolie, zuurteregelaar, citroenzuur, specerijen, kleurstoffen, ammoniumsulfietkaramel, paprika-extract)

De zakjes komen een een goed portie formaat, dit zorgt ervoor dat je niet gaat “overeten”. Dit vind ik persoonlijk heel erg fijn, want vaak als ik een grote zak chips koop en eraan begin, dan stop ik pas als die leeg is. De ingrediënten zien er ook goed uit van de black pepper, het beste van alle snacks, naar mijn mening. Dit is een snack wat ik iedereen wel zou aanraden, lekker en gezond.

De barbecue variant vind ik wat minder. Ondanks dat de smaak erg goed is, word ik niet zo heel blij van alle ingrediënten. Hier ook weer suikers aan toegevoegd. Ook kleurstoffen, wat ik zelf niet begrijpt.  Deze snack is natuurlijk wel gezonder dan een zak chips, maar ik hoop dat Bazqet hun best gaan doen, om het product nog beter te maken.

Review

Dit was mijn review van de producten van Bazqet, Bazqet hebben nog meer producten in hun assortiment, maar daar heb ik nog geen ervaring mee.

Note: Ik word niet betaald om dit te reviewen. Ik geef dus eerlijk mijn mening, als ik iets niet lekker vindt, dan krijgen jullie dat dus ook te weten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s